Sir David Attenborough csatlakozott az Instagramhoz

2020. szeptember 26.
A 94 éves Sir David Attenborough elindította saját Instagram-profilját, hogy ezzel is arra sarkallja követőit, segítsenek a bolygó megmentésében, ami a természetfilmes szavaival élve nagy bajban van.

Nem sok korabeli mondhatja el magáról, amit most Sir David Attenborough tett: csatlakozott az Instagramhoz. A 94 éves természetfilmes különleges üzenettel nyitotta profilját. Valószínűleg senkit sem lep meg, hogy rekordidő, kevesebb mint egy óra alatt több mint 180 ezerre ugrott Attenborough követőinek száma, aki a nyitófilmjében arra buzdítja rajongóit, segítsenek minél aktívabban a bolygó megmentésében.

Októberben mutatják be új, David Attenborough: A Life On Our Planet című filmjét a Netflixen. A film készítői, Colin Butfield és Jonnie Hughes segítenek Attenborugh-nak az Instagram-oldalra való posztolásban.

„Helló, a nevem David Attenborough, és az elmúlt hatvan évben feltűntem a rádióban és televízióban, de az Instagramon ez az első bejelentkezésem. Megteszem ezt a lépést, és felfedezem a kommunikációnak ezt az új útját, mert – mint mindannyian tudjuk – a világ bajban van” – kezdte videoüzenetét Attenborough.

View this post on Instagram

David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, we're helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned.

A post shared by A Life On Our Planet (@davidattenborough) on

„A kontinenseken tűz pusztít, olvadnak a gleccserek, a korallzátonyok haldokolnak, a halak eltűnnek az óceánból, és a lista még folytatható bármeddig. De tudjuk, mit kellene tenni, ezért próbálok ezen a számomra új csatornán is kommunikálni. Az elkövetkező néhány hétben olyan üzeneteket veszek fel, amelyekben elmagyarázom, mik a problémák, és hogyan küzdhetünk meg velük.”

„Csatlakozz hozzám, vagy, ahogy a régi rádiós időkben szoktuk mondani, maradj bekapcsolva” – zárta a kisfilmet Attenborough, aki a film mellé fűzött kommentben azt is leírta, hogy azért indították el a természetfilmes Instagramját, mert szerinte a Föld megmentése jelenleg kommunikációs kihívás is. „Tudjuk, mit kell tenni, csak szükségünk van az akaratra – írta David Attenborough. – Ezért akarjuk megosztnai az üzenetünket az Instagramon. Mert van remény, és együtt van esély a változásra is.”

Sir David Attenborough filmjének készítői azt is elárulták, hogy az Instagram-oldalon számos exkluzív kisfilmet és kulisszatitkot is megosztanak a követőkkel.

Olvastad már?

Forrás: Mirror
Fotó: Getty Images