Ezek a sztárházak keltek el legdrágábban 2021-ben

2021. december 20.
Eddig. Az évnek ugyan még nincs vége teljesen, ám nem valószínű, hogy sikerül túlszárnyalni azokat az ingatlanokat, melyektől a sztároknak elképzelhetetlenül magas összegekért sikerült megválniuk 2021-ben.

Nagyon mozgalmas volt idén az ingatlanpiac, ami a sztárok magánszigeteit és luxusingatlanait illeti. Tim McGraw és Faith Hill, valamint Tom Cruise ütötte nyélbe a legnagyobb üzletet, ám nem kell azért sajnálni Madonnát vagy Justin Biebert sem.

Tom Cruise: közel 40 millió dollár

39,5 millió dollárért kelt el Tom Cruise Colorado államban található birtoka. A ranch Telluride-ben található, a színész 1994-ben vásárolta. „Még soha nem kelt ennyiért egyetlen ingatlan sem a coloradói településen vagy akár csak a környéken” – mondta az üzletet lebonyolító Realtor.com képviselője. 

legdragabb-sztar-haz

A több mint 900 négyzetméteres ház egy 130 hektáros birtokon áll, és tartozik hozzá egy magán wellnessközpont is élményfürdővel, sportpályákkal és egy két hálószobás vendégházzal.

Tim McGraw és Faith Hill: 35 millió dollár

A színész-énekes házaspár a Bahamákon található magánszigetét adta el potom 35 millió dollárért. Tim McGraw és Faith Hill 2003-ban vásárolta meg a L’île d’Anges, másnéven Kecske-zátonynak nevezett 8 hektáros szigetet, ahol az elmúlt években felépítettek egy villát.

legdragabb-sztar-haz

A 605 négyzetméteres, négy hálószobás házat 2012-ben fejezték be. A szigeten tengerparti napozósátrak és személyzeti negyed is épült. „Mi csak egy házat akartunk építeni. Nem is gondoltuk, hogy minden mást is nekünk kell felépíteni – mondta Faith Hill 2017-ben az Architectural Digestnek. – Tulajdonképpen egy aprócska várost kellett építenünk.” Az ingatlan 2021 februárjában került eladósorba, nem sokkal ezután el is kelt.

The Weeknd: 19,3 millió dollár

Madonnának adta el Los Angelesben található házát The Weeknd. Az énekesnő 19,3 millió dollárt fizetett a kanadai zenésznek a Hidden Hillsen álló ingatlanért. The Weeknd 2017-ben 18,2 millió dollárért vásárolta a házat, majd 2019-ben 25 millióért próbált megválni tőle. Madonna kicsivel több mint 5 milliót tudott alkudni az árból, és idén áprilisban vásárolta meg a birtokot végül. 

legdragabb-sztar-haz

A több mint 1100 négyzetméteres ingatlannak hét hálószobája van, tartozik hozzá egy kétszobás vendégház, uszoda, wellness, kosárlabdapálya és borospince is.

Shaquille O’Neal: 11 millió dollár

Három éve az ingatlanpiacon volt már a legendás kosárlabdázó floridai birtoka, idén végre vevőre is talált. Shaquille O’Neal még 1993-ban vásárolta kevesebb mint 4 millió dollárért a birtokot, majd 2018-ban 28 millióért akarta eladni, ám nem akadt túl sok érdeklődő. O’Neal ezért több alkalommal is csökkentette az irányárat, végül idén októberben 11 millióért sikerült túladnia a házon. 

legdragabb-sztar-haz

A birtok Florida exkluzív Isleworth részén található, 12 hálószobája van, saját mozival rendelkezik, márványpadló borítja, a kilátás pedig egy csodás tóra nyílik. 

Kelly Clarkson: 8,2 millió dollár

Az énekesnő számára nem volt túl jó befektetés a kaliforniai ingatlan, pénzt is vesztett azon a házon, melyet végül 8,2 millió dollárért sikerült eladnia. 

legdragabb-sztar-haz

Kelly Clarkson 2018-ban vásárolta 8,5 millió dollárért a kaliforniai Encinóban található házat. 2020 májusában kezdte árulni 9,95 millióért, ám amikor az énekesnő bejelentette, hogy elválnak férjével, visszavonta az eladási szándékát. 2021-ben aztán ismét elkezdték hirdetni az ingatlant, ám 1 millió dollárral kevesebbet kért érte. Végül 8,2 millió dollárért sikerült szeptemberben eladni a nyolc hálószobás, 11 fürdős, fagerendás házat, melyhez kétszintes vendégház tartozik.

Justin Bieber: 8 millió dollár

Nem egészen 8 millió dollárt kapott csak a Beverly Hills-i házáért Justin Bieber, aki az Instagramon keresett vevőt. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber)

2019-ben posztolta közösségi oldalára a birtokáról a képeket az énekes, és kérdezte meg követőitől, nem akarja-e valaki megvenni. A hírek szerint sikerült is eladni a házat fél millióval kevesebbért, mint amennyiért nem sokkal korábban vette. 

A ház egy közel 600 négyzetméteres telken található, öt hálószobája, hét fürdője, saját mozija és borospincéje van.

Margot Robbie: 3,4 millió dollár

Már-már szolidnak mondható 3,4 millió dollárért adta el Los Angeles-i otthonát Margot Robbie. 

legdragabb-sztar-haz

A színésznő 2017-ben vásárolta a Hancock Parkban található házat 2,73 millió dollárért, amin kicsivel több mint 1 millió dollárt keresett végül. A háznak négy hálószobája, hat fürdője, tágas konyhája van márványpulttal és egy, kifejezetten a házi kedvenceknek tervezett szoba is található benne. Az úszómedence és mexikói stílusban épült kerti kiülő pedig szinte alaptartozék, mint a legtöbb sztárházban.

Kim Cattrall: 2,9 millió dollár

A színésznő Hamptonban található vidéki házikóját adta el idén. Kim Cattrall több mint húsz éve, 1998-ban vette a hétvégi házat 420 ezer dollárért. Még 2020-ban kezdte hirdetni az ingatlant, akkor 3,25 millió dollárt szeretett volna kapni érte, végül idén februárban 2,9 millióért talált gazdára. 

legdragabb-sztar-haz

A vízparti ház 120 négyzetméteres, két hálószobája van és egy stúdiólakás is tartozik hozzá. A színésznő korábban azt mondta a The New York Timesnak, hogy ez a házikó volt az ő szentélye.

Forrás: Insider Fotó: Sotheby’s, Realtor, Instagram, Paul Barnaby, Frank Knight

Olvass tovább!