A magyar szülők már korlátozhatják gyerekeik Instagram-használatát

2022. szeptember 15.
Mostantól magyar felhasználók számára is elérhető a Családi Központ, amivel azt is megszabhatjuk, mennyi időt tölthet gyerekünk az Instagramon.

Szeptember 15-ével Magyarországra is megérkezett a sok külföldi országban már bevezetett Családi Központ. Ezzel az eszközzel egy meghívásos alapon működő felügyeletet működtethetünk a kiskorúak Instagram-használata felett: ha a gyerek meghív minket a fiókjába, jogosultságot kapunk bizonyos felügyeleti funkciók használatára. Ellenőrizhetjük például, hogy mennyi időt töltenek gyerekeink az Instagramon, és heti vagy akár napi időkeretet is beállíthatunk, de egészen konkrét időpontokban is korlátozhatjuk az applikáció használatát.

csaladi-kozpont-instagram-szulo-korlazotas

Az Instagramon töltött idő monitorozása mellett azt is figyelhetjük, kiket követnek a gyerekek, és kik követik be őket, de a szülő arról is értesítést kap, ha a kiskorú gyerek jelentett valamilyen problémás tartalmat. A Családi Központ ezen kívül hasznos anyagokat és tippeket is kínál a családnak, ezzel is elősegítve a biztonságosabb és egészségesebb internethasználatot.

Kérdés persze, hogy ez valójában mennyire életszerű, és működőképes megoldás a családon belül. A szakemberek szerint a legjobb megoldás, ha következetesen és nyíltan kommunikálunk a gyerekkel online viselkedéséről, így nem kell őt monitoroznunk, hiszen jó eséllyel hozzánk fordul majd, ha valami problémával szembesül a közösségi médiában.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!


Kapcsolódó