Megszólalt Jeffrey Dahmer magyar osztálytársa: „Nem vegyült a többi gyerekkel”

2022. november 10.
A Netflix-sorozat újra felverte a Jeffrey Dahmer esete körüli hullámokat, amik így egy egykori, magyar származású osztálytársat is a felszínre hoztak. Csépe Attila nyilvános Facebook-posztban beszélt iskolai élményeiről.

A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer sztori című Netflix-sorozat meglehetősen ellentmondásos módon kavarta fel újra a hullámokat az egykori hírhedt sorozatgyilkos körül. Jeffrey Dahmer 13 évig gyilkolt Wisconsin és Ohio államban, összesen 17 emberrel – fiatal fiúkkal és férfiakkal – végzett. A Ryan Murphy által jegyzett sorozat bár törekedett rá, hogy ne romantizálja Dahmer alakját, a minden idők egyik legnépszerűbb Netflix-produkciójának számító széria mégis rengeteg emberből váltott ki bizarr lelkesedést.

Evan-Peters-Jeffrey-Dahmer-sorozatgyilkos-sorozat-kannibal

A hullámok elvezettek egy magyar származású osztálytárshoz is, akit TikTok-felhasználók Jeffrey Dahmer évkönyve alapján találtak meg. Csépe Attila Facebook-oldalán nyilvános posztban vallott Jeffrey Dahmerről – elmondása szerint rengetegen megkeresték őt az elmúlt időszakban, ezért is érezte úgy, hogy írnia kell.

„Igen, én szereplek a napló fotón, igen ismertem a Dahmert, és jól emlékszem rá. Mielőtt kitérek a témára egy dolgot fontolóra kell venni, márpedig az hogy minden emlékem kizárólag a hatodik osztályhoz fűződik, azaz, 1971/1972. Amikor 12 éves voltam” – írja Facebook-oldalán Csépe. A férfi elmondja, hogy 6. osztályba jártak együtt, és bár az iskolában sokat voltak együtt, nem ismerték igazán közelről egymást.

„Néhány dologra emlékszem persze. Arra emlékszem, hogy a Dahmer egy nagyon visszavonult, csendes, félrehúzódó egyén volt. Nem vegyült a többi gyerekkel, nem beszélt, hacsak kötelező nem volt. Nem bántott senkit, semmi erőszakos tulajdonságot nem vettem észre rajta.”

Egy későbbi posztban még ennyit tett hozzá: „Sokan kérdezték hogy milyen érzés hogy egy szobában voltam egy ilyennel. Hát erre csak azt tudom mondani hogy abban az időben 12 éves fiúk voltunk, lehetett mondani hogy kicsit fura volt, de sokra lehetett volna mondani, hogy fura gyerek volt. Ami ő benne kialakult az csak a későbbiekben alakult ki. A sorozatot még nem tekintettem meg, viszont amikor eredetileg kidőlt a hír (azt hiszem a 90es évek végén) olvastam róla az újságban. Nagy dolog volt, az biztos.”

(Csépe Attila sorait változtatás nélkül közöltük)

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!