Jeffrey Dahmer egyetlen életben maradt áldozata meséli el a szökésének hihetetlen történetét

2022. október 06.
Jeffrey Dahmer egyetlen túlélője, Tracy Edwards egy hamarosan képernyőre kerülő dokumentumfilmben meséli el, hogyan sikerült elmenekülnie a kegyetlen sorozatgyilkos karmai közül.

Jeffrey Dahmer 1978 és 1991 között folytatta brutális ámokfutást Milwaukee-ban, és csak azután tartóztatták le, hogy 17 fiút és férfit kegyetlenül meggyilkolt és szexuálisan bántalmazott. Miután a rendőrök emberi maradványokat találtak a lakásában, Dahmert 16 gyilkosságért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 1992-ben vonult börtönbe, ahol aztán egy rabtársa 1994-ben agyonverte.

jeffrey-dahmer-sorozatgyilkos-netflix-evan-peters-kannibalizmus-szex

Az akkor 32 éves Tracy Edwards egy wisconsini bárban találkozott Dahmerrel. Ő lett a sorozatgyilkos egyetlen áldozata, akinek sikerült életben maradnia – a történetét pedig a Netflixen hamarosan megjelenő, Conversations With a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes című dokumentumfilmben ismerhetjük majd meg részletesebben. A gyilkos 100 dollárt ajánlott Edwardsnak, ha visszamegy vele a lakásába, és a férfi mit sem sejtve belement az alkuba. Dahmer a lakásban elkezdte megbilincselni Edwardsot, akinek szerencsére sikerült úgy manővereznie, hogy csak az egyik kezére kerüljön fel a lánc.

Gerald Boyle, Dahmer védőügyvédje a dokumentumfilm készítőinek a következőt mesélte: „A bilincselés után Dahmer betette az Ördögűző 3. című filmet a lejátszóba, és egészen átszellemült, nem foglalkozott Edwardsszal. Úgy viselkedett, mintha kezdene megőrülni. Mozdulatlanul ült, majd előre-hátra hintázott egy széken, furcsa hangokat adott ki, és különös nyelveken beszélt. Tracy ekkor elkezdett vele barátságosan viselkedni, mert érezte, hogy ha nem sikerül elszöknie, akkor meg fog halni.” A háromrészes dokusorozatban olyan korabeli híradókból is mutatnak be részleteket, amelyeken Edwards az újságíróknak a szökése pontos körülményeiről mesélt. „Mondtam neki, hogy ki kell mennem a mosdóba. És ahogy elmentem a fickó mellett, leütöttem. Az ajtóhoz rohantam, amin vagy nyolc különböző zár volt, de Istennek velem kellett lennie, mert találomra sikerült kiválasztanom a megfelelő zárat az összes közül.”

Miután elmenekült Dahmer elől, Edwards belefutott két Milwaukee-ban járőröző rendőrbe, akiknek minden elmesélt a rémisztő kalandjáról. A rendőrök átkutatták Dahmer otthonát, és elborzadva találták meg a férfi feldarabolt áldozatairól készült polaroid képeket. Edwards 1992-ben a bíróságon is tanúskodott Dahmer ellen, és kulcsszerepet játszott a férfi elítélésében.

Tracy Edwards jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen. 2011-ben egyébként őt is emberöléssel vádolták meg. A vádak szerint részt vett egy Johnny Jordan nevű férfi meggyilkolásában.

Forrás: Metro Fotó: Getty Images, Imdb

Olvass tovább!