Megduplázhatják Harvey Weinstein börtönbüntetését

2022. december 20.
2020-ban 23 évet kapott a #metoo-mozgalmat kirobbantó Harvey Weinstein, most azonban újabb ügyét tárgyalta a Los Angeles-i bíróság.

A friss tárgyalások során a bíróság megállapította, hogy Harvey Weinstein megerőszakolt egy névtelenséget kérő modellt 2013 februárjában egy Los Angelesi- filmfesztiválon, így újabb vádpontban találták bűnösnek a hírhedt producert.

Harvey Weinstein ügyeit már 2020-ban is tárgyalták, akkor 23 év börtönbüntetést szabtak ki a nemi erőszakot és szexuális zaklatást is elkövető filmesre, a most lezárult bírósági ítélettel együtt azonban letöltendő büntetése 47 évre is rúghat.

2018-ban, a botrányos hírek kirobbanása után a bíróság hivatalosan is megvádolta Harvey Weinsteint, ezzel bizonyos szempontból pontot téve Hollywood egyik legnagyobb hatású ügyének végére. A 66 éves producert több mint 70 nő vádolta meg szexuális zaklatással, az eredeti bírósági ügy azonban két nem megnevezett nő esetére támaszkodott. 2020 februárjában Harvey Weinsteint az esküdtek egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekményben találták bűnösnek Miriam Haley tanúvallomása alapján. A 42 éves nő korábban produkciós asszisztensként dolgozott, elmondása szerint Weinstein orális szexre kényszerítette otthonában 2006-ban. Két rendbeli nemi erőszak miatt is megvádolták Weinsteint: Jessica Mann színésznő azt vallotta, hogy 2013-ban a hotelszobájában erőszakolta meg a producer. Egy rendbeli nemi erőszakban bűnösnek találták Weinsteint, ám a harmadik vád alól végül felmentették.

Forrás: People Fotó: Getty Images

Olvass tovább!