Angelina Jolie újabb részleteket árult el Harvey Weinsteinről

2021. szeptember 06.
Elsőrendbeli nemi erőszak elkövetése miatt húsz év letöltendő, harmadrendbeli nemi erőszak elkövetése miatt pedig három év letöltendő börtönbüntetésre ítélték tavaly év elején Harvey Weinsteint. A bukott filmproducert több mint 80 nő vádolta meg szexuális zaklatással; köztük Salma Hayek, Rose McGowan, és Angelina Jolie. Egy, a The Guardiannek adott interjújában Jolie most új részleteket árult el azzal kapcsolatban, hogy mi is történt közte és a producer között – a színésznő állításaira néhány óra múlva maga Weinstein is reagált.

Angelina Jolie a legújabb mélyinterjújában több érdekes dolgot mesélt a magánéletével és karrierjével kapcsolatban – a többi között szó volt benne Harvey Weinsteinről is. Amikor arról kérdezték Jolie-t, hogy mikor érezte először úgy a karrierje során, hogy tiszteletlenül bánnak vele, a színésznő így fogalmazott: „Valószínűleg senkit sem fog meglepni, ha csak annyit mondok, hogy Harvey Weinsteinhez kapcsolódik. Fiatalkoromban együtt dolgoztam vele” – utalt a színésznő az 1998-as Szeress, ha tudsz! című filmre, amiben Jolie a főszereplőt alakította, Weinstein pedig executive producerként vett részt a munkálatokban. A mozi forgatása Jolie bevallása szerint még úgy is traumatikus élmény volt, hogy végül ő szerencsésen el tudott menekülni a szexuális ragadozó elől.

angelina-jolie

„A nők hajlamosak kisebb jelentőséget tulajdonítani a történteknek, ha sikerül elmenekülniük. Ha sikerül kijutnod a szobából, arra gondolsz, hogy persze, megpróbálta, de nem jött össze neki. Az igazság az, hogy már maga a próbálkozás és az, hogy ezt át kellett élned, az is zaklatásnak számít” – magyarázta.

Jolie azt is elmesélte, hogy eredetileg őt kérték fel Martin Scorsese 2004-es, tizenegy Oscar-díjra jelölt Aviátor című filmjének női főszerepére, ám mivel a mozi munkálatait executive producerként ismét csak Weinstein felügyelte volna, inkább nemet mondott az ajánlatra. (A szerepet végül Cates Blanchett kapta, aki haza is vihette a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrot érte.)

Weinsteinnel kapcsolatban az exférje, Brad Pitt is szóba került, aki Jolie kérése ellenére is többször együtt dolgozott a múltban a producerrel. „Sokat harcoltunk emiatt. Persze, hogy fájt a döntése” – nyilatkozta szűkszavúan a színésznő.

Az interjú után a sajtósán keresztül maga Weinstein is megszólalt, és az alábbi nyilatkozatot adta ki: „Soha nem volt zaklatás és soha nem volt zaklatási kísérlet. Ez csak egy hamis és kattintásvadász kijelentés. Biztos vagyok benne, hogy Angelina Jolie-ért a világon minden férfi és nő odavan. Akkor ez azt jelenti, hogy egész világ zaklatja?” – üzente alkalmazottján keresztül az elítélt szexuális ragadozó.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!