Ezért forgat filmet Brad Pitt Harvey Weinsteinről

2021. június 09.
A megtörtént eseten alapuló film producere lesz Brad Pitt, a két főszerepet pedig Carey Mulligan és Zoe Kazan alakítja.

She Said címmel forgat filmet Brad Pitt produkciós cége az Universal Picturesszel Harvey Weinstein esetéről, mely megrengette Hollywoodot és elindította a #MeToo mozgalmat. A történet Jodi Kantor és Megan Twohey könyvén, a She Said: Breaking the Sexual Harrasment Story That Helped Ignite a Movement című The New York Times-bestselleren alapul, melyben a két riporter felgöngyölítette a szexuális ragadozó filmproducer, Harvey Weinstein történetét zaklatásról és szexuális visszaélésről a nőkkel szemben. 

brad-pitt-harvey-weinstein-film

A korábbi filmmogul jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti New Yorkban azután, hogy bűnösnek találták két nő ellen elkövetett nemi erőszak és szexuális zaklatás vádjában. Weinstein tagadja továbbra is, hogy bármit elkövetett volna az ellene felhozott vádak közül. 

Carey Mulligan alakítja majd a filmben Megan Twohey-t, míg Zoe Kazan játssza Jodi Kantor karakterét. A forgatás idén nyáron kezdődik. Brad Pitt ezúttal producerként működik közre a filmen Dede Gardnerrel és Jeremi Kleinerrel együtt. A forgatókönyvet Rebecca Lenkiewicz írja, a rendező Maria Schrader lesz. 

Harvey Weinstein neves hollywoodi színésznőkkel szemben is erőszakoskodott, köztük például Gwyneth Paltrow-val, Brad Pitt volt menyasszonyával. Paltrow korábban azt is elmondta, hogy Brad Pitt össze is veszett Harvey Weinsteinnel, miután a producer kéretlenül közeledett a színésznőhöz. „Csak biztos akartam lenni abban, hogy a jövőben semmi ilyesmi nem történik, mert Gwyneth két filmet is forgatott vele – mondta Pitt az ügyről. – Úgy gondolom, az az érdekes, hogy mi, különösen Hollywood, újrakalibráljuk a nők és férfiak közötti dinamikát. Ezt már rég meg kellett volna tenni. Ezért fontos, hogy elmondjuk ezt a történetet.”

Forrás: ET Online Fotó: Getty Images

Olvass tovább!