Aki egyszer megcsal, máskor is meg fog? Őszinte történetek megcsalt házastársaktól

2024. augusztus 13.
Megcsalt házastársak mesélik el, milyen érzés volt, mikor szembesültek párjuk félrelépésével. Vajon lehetséges a megbocsátás egy ilyen helyzetben?
Megcsalás házasság megbocsájtás
  • Aki egyszer megcsal, máskor is meg fog?
  • Megcsalt házastársak mesélik el őszinte történeteiket.
  • Van, aki megbocsájtást választotta, míg más a válást.

Túlélheti a hűtlenséget egy házasság vagy párkapcsolat? Erre a kérdésre keresett választ egy felhasználó a Redditen. A netező olyan emberek történeteire volt kíváncsi, akik megbocsájtottak félrelépő párjuknak és megpróbálták megmenteni a házasságukat. A hozzászólók kegyetlenül őszinte történeteiből válogattunk.

Vajon túlélheti egy házasság a megcsalást?

1. A szex többé már nem ugyanaz

„Második éve vagyok együtt a feleségemmel, aki megcsalt engem. Voltunk párterápián, és természetesen megígérte, hogy soha többé nem fog félrelépni. Őszintén mondhatom, hogy tényleg próbálkozik, és a dolgok végül is jól mennek, de…

Egyáltalán nem tudok már megbízni benne, és nem hiszem, hogy a bizalmam valaha is vissza fog térni. A szex egyszerűen már nem ugyanaz többé; a szikra eltűnt, és nem is vágyom már annyira a szexre, mint korábban. Szeretem és törődöm vele, de nem vagyok szerelmes belé úgy, mint a megcsalás előtt. A hazugság, az árulás és a megcsalás általában ilyen hatással van az emberekre.”

2. Aki egyszer megcsal, máskor is meg fog

„A férjem évekkel ezelőtt megcsalt. Megbocsátottam neki, mert úgy tűnt, minden tekintetben megváltozott. De mindig ott volt ez a furcsa érzés a fejemben. Éltünk az életünket, mígnem néhány évvel a megcsalás után a férjem hazajött egy üzleti útjáról. Éreztem, hogy valami nincs rendben.

Aztán egyik nap felhívott az orvosom, hogy emlékeztessen, menjek el az éves nőgyógyászati szűrésre. Tényleg? Éppen négy hónappal korábban voltam! Végül kiderült, hogy férjemnek tripperje volt, átadta nekem, és az orvosom valamilyen ürüggyel megpróbált behívni, hogy ne derüljön ki a félrelépés. Mondanom sem kell, ezúttal elváltam tőle. Aki egyszer megcsal, máskor is meg fog.”

3. Teljes szívemből gyűlöltem azt, amit tett

„Ahelyett, hogy elváltam volna, úgy döntöttem, hogy megbocsátok, tanulok az esetből, és újjáépítem a házasságomat. Nem a gyerekek miatt tettem. Nem a feleségemért tettem. Azért tettem, mert én akartam így. Meg akartam oldani a dolgokat. Teljes szívemből gyűlöltem azt, amit tett. Őt viszont nem tudtam nem szeretni. Azért mondom, hogy gyűlöltem, és nem gyűlölöm, mert ez az érzés ma már nem a mindennapjaim része. Ma már nem gondolok arra, ami 15 évvel ezelőtt történt.

Egy megcsalás véget vethet a kapcsolatunknak, ha ezt akarjuk. De megpróbálhatjuk megmenteni a házasságunkat, ha valóban azzal a személlyel vagyunk, akit szeretünk. Bárhogy is döntünk, az örökre megváltoztat bennünket.”

Vajon túlélheti egy házasság a megcsalást?

Vajon túlélheti egy házasság a megcsalást?

4.  Minden nőtől rettegek

„A barátom nagyon sok mindenben megváltozott, mióta megcsalt. Ma már nem dugdossa a telefonját, figyelmes és előzékeny. Vigyáz rám, és nem tagadhatom, hogy szeret és jól bánik velem. Ettől függetlenül a bizalmam az irányába teljesen eltűnt. És bár kezd újjáépülni, rendszeresen eszembe jut, hogy mi van, ha újra megteszi.

Korábban könnyedséget és biztonságot éreztem mellette, ezt most felváltotta a gyanú, hogy újra meg fog történni. Még mindig a szorongás és a fájdalom járja át a szívem, amikor tudom, hogy egy női munkatársával kell beszélnie. Minden nőtől rettegek.”

5. A felejtés sokkal nehezebb

„Megcsaltam a férjemet. Ő ugyan velem maradt, de most, 10 évvel később is tudom, hogy még mindig nem bocsátott meg nekem. Nagyon mélyen voltam, amikor félreléptem, és csak egyszeri alkalom volt. Egyszerű szex volt, de a férjem szemében kevesebb lettem miatta. Egy férfinak könnyebb visszajönni a megcsalásból, mint egy nőnek. Bár már teljesen más ember vagyok, mint aki akkor voltam, mikor félreléptem, még mindig keserűség van köztünk. Szerintem igen, meg lehet bocsátani. A felejtés azonban sokkal nehezebb.”

6. Végül újra megcsalt

„A volt feleségem megcsalt. Ő indítványozta, hogy menjünk tanácsadásra. A kapcsolatunk utána rendbe jött, de soha nem volt már ugyanaz. Végül újra megcsalt, majd hozzáment ahhoz a férfihoz, akivel megcsalt. A nővére azt mondta, hogy nem boldog, de sosem váltak el. Körülbelül 40 éve vannak együtt.”

Forrás: Buzzfeed Fotó: Getty Images