Ez a 2 legfőbb ok, amiért egy férfi újra és újra félrelép

2023. november 28.
A félrelépés szórakoztató, és a krónikus félrelépők mindig másokat fognak hibáztatni a félrelépésükért.
megcsalas

Összejössz egy pasival, fülig belezúgsz, és minden olyan tökéletesen alakul. Aztán bumm – a párod megcsal. Összetörsz, le vagy sújtva. Szembesíted a tettével, ő pedig előáll egy magyarázattal. Esküdözik, hogy soha többé nem fog előfordulni, miközben hajtogatja, hogy egyetlen éjszaka volt az egész, ami csak úgy megtörtént. Nem tudott uralkodni magán. A csaj rámászott. 

Nem számít, hány kifogást talál, szinte biztos, hogy tipikus pasis mentegetőzés lesz. Megpróbál visszacsábítani és megpróbálja elhitetni veled, hogy soha többé nem fog ilyen történni. De vajon valóban hihetsz neki?

Íme a 2 ok, amiért a az emberek újra és újra félrelépnek

1. Azért lépünk félre, mert bár nem kapjuk meg azt, amire érzelmileg szükségünk lenne a párkapcsolatunkban, de nincs merszünk szakítani. Így hát inkább megcsaljuk a párunkat, mert túlságosan félünk attól, hogy megbántsuk, vagy kilépjünk a kapcsolatból

2. Azért lépünk félre, mert úgy tekintünk rá, mint egy sportra, amit élvezünk. Szeretjük a párunkat, de a megcsalás izgalmas és szórakoztató, már ha nem bukunk le. Lehet, hogy gyerekkorunkban ugyanezt az adrenalinlöketet kerestük, amikor a játékboltokból elcsentünk valami apróságot. 

megcsalas

A félrelépés szórakoztató, és a krónikus félrelépők mindig másokat fognak hibáztatni a félrelépésükért. Pedig senki más nem felelős a viselkedésükért: azért lépnek félre, mert élvezik a dolgot. Mielőtt tehát összejönnél egy pasival, érdemes előzetesen kicsit jobban megvizsgálnod a múltját. Sokat segíthet, ha kertelés nélkül megkérdezed tőle, előfordult-e már vele korábban, hogy megcsalta egy partnerét.

Ha bevallja, hogy igen, és azonnal elkezd az exére mutogatni, és őt hibáztatni a saját félrelépése miatt, jó eséllyel egy krónikus félrelépővel van dolgod. Ha egyenesen a szemedbe néz, elmondja, hogy egyszer megtörtént, majd azt is őszintén elmagyarázza, hogy miért, akkor valószínűleg nem volt boldog abban a kapcsolatában. 

Egy krónikus félrelépő még csak a szemedbe sem fog nézni, amikor bevallja a félrelépését. Helyette összevissza pásztázik a szemével, mert igazán még ő maga sem hiszi el a saját történetét.

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images