Sminkstop az edzőteremben!

2014. február 10.
Bertalan Viki sminkmester ezen a héten azt osztja meg velünk, miért is érdemes elfelejtenünk a teljes harci díszt az edzőtermi látogatások idején. Figyelem! Hasznos tanácsok következnek.

Fotó: Profimédia- Red Dot

Sziasztok!

Aki járt már valamilyen komolyabb csoportos edzésen, menő fitneszteremben, az tudja, hogy bizony vannak, akik talpig sminkben jelennek meg, még akkor is, ha ilyenkor az ember lánya nyilvánvalóan fürdik az izzadságban. Ismerős látvány? Amikor a fitnesznyuszit panda maci szemek, aláhulló spirál darabok, pirosító foltos fehér pólók kísértik. Ez vonzó lenne? Nem kell hozzá sminkmesternek lennem, hogy csupa nagybetűvel deklaráljam: AZ EDZŐTEREMBE NEM VALÓ SMINK.

Miért kell smink az edzéshez?

Aki azt hiszi, hogy a napi smink még elfér egy jóga, vagy egy spinning óra közben, téved. Aki esetleg azt gondolja, hogy nincs idő ennek eltávolítására, szintén valami olyasmit spórol el magától, amivel bizony évekre kiható kárt tehet. Arról nem is beszélve, hogy a magabiztosság az edzéseken nem a sminken múlik… Az pedig, hogy esetleg folyamatos készenlétben várjuk a ránk leselkedő szerelmet és ehhez kell az optikai tuning, nyilvánvaló csúsztatás, már ha csak a foltossá lett szépséget tekintjük, ami lassan a padlón végzi, ha elég intenzív alkalmi kiképzésünk.

A kevesebb itt biztosan jobb

Alapok: edzünk és izzadunk. A bőrünkön ilyenkor fedőréteget képező smink akadályozhatja a természetes izzadást, és a pórusok megfelelő működését. Ha ilyenkor az izzadtság keveredik a sminkkel, ez tökéletes előidézője az arra hajlamos bőrön a pattanásoknak, mitesszereknek, vagyis oda lehet tőle a bőröd szépsége.

Tippek:

Az ideális az, ha a megtisztított bőrön csak egy finom réteg, könnyű hidratáló van, amit az edzés végén úgy is lemosunk.
Praktikusak edzés előtt és után is a sminktörlő kendők: kis helyen elfér, lehet használni gyakorlatilag vetkőzés-öltözés közben is.

Ha habzó arclemosót használsz, kerüld a forró vizet. Lehet, hogy jó a megfáradt testnek, de az arcbőröd nem lesz hálás.

A forró víz száríthat, irritálhat, aztán lehet a piros, viszkető foltokkal küzdeni. Maradj a langyos víznél, a kímélő mozdulatoknál és az edzés utáni alapos hidratálásnál.

Edzett testet és szép bőrt kívánok mindenkinek!