Hét dolog a konyhából, amit megszépít

2014. május 07.
Szépítőszerek nem csak a fürdőszobában vannak: a hűtőben vagy éppen a kamra polcán is találunk olyan dolgokat, amik kiválóan használhatók szépségápolásra. A mai bejegyzésben, a The Very Style bloggere, Szandra mutat ezek közül néhányat.

1.   Tojás
Kiváló gyógyír gyenge és töredezett hajra, mivel segít visszaállítani annak nedvességtartalmát. Keverj össze tojássárgáját sörrel, masszírozd a hajadba, és hagyd fent pár percig a fényesebb és erősebb hajért.

2.    Méz
Gyulladáscsökkentő hatása miatt használható problémás bőrön, emellett ápol és véd is. Olívaolajjal és tojássárgájával összekeverve kiváló pórustisztító maszk, ráadásul nagyon tápláló is.

3.    Joghurt
A benne lévő tejsav gyengéden tisztítja még az érzékeny bőrt és a pórusokat is. Száraz bőrre készíts pakolást joghurtból, mézből és zaphehelyből.

4.    Szódabikarbóna
Használható arcradírként, pakolásként alkalmazva pedig segít a mitesszerek és pattanások eltávolításában. Én egy kevés vízzel elkeverem, majd a masszát a problémás területre kenem- pár perc alatt csodákat tesz.

5.    Élesztő
Mindenképpen frisset használj, ugyanis az kiváló gyulladáscsökkentő hatású, emellett B-vitamin tartalma miatt erősíti a bőrt. Mézzel és uborkalével vegyítve az egyik legjobb maszk zsíros, pattanásos bőrre.

6.    Kristálycukor
Remekül használható ajak- és bőrradírként: eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a bőr sokkal simább és puhább lesz. Én olívaolajjal szoktam összekeverni, így igazán tápláló is.

7.    Avokádó
A benne található olajak miatt a kozmetikai ipar előszeretettel használja. Mézzel összekeverve intenzíven táplálja még a legszárazabb bőrt is.

Ti szoktatok házilag készíteni pakolásokat?

Szandra