Nyolc tuti tipp a tartós sminkért

2014. május 14.
A meleg idő beköszöntével egyre inkább előtérbe kerülnek azok a praktikák, amelyekkel tartóssá tehetjük a sminkünket. Ha te sem szeretnéd, hogy néhány óra múlva leolvadjon rólad az alapozó, vagy elkenődjön a rúzs, olvasd el a The Very Style Blog-os Szandra tippjeit.

1. Sminkalap
Ha zsíros, vagy kombinált a bőröd, használj mattító primert sminkelés előtt. Ez a plusz réteg a bőröd és az alapozó között segít, hogy a sminked tovább tartson, és ne folyjon le rólad az alapozó.

2. Papírzsebkendő
Az egyik kedvenc trükköm, hogy amikor kész vagyok az alapozással, egy többrétegű papírzsepiről lehúzok egy réteget és finoman az arcomra nyomkodom. Ez felissza a felesleges alapozót és olajat.

3. Mattító púder
Fixáld púderrel az alapozót, így biztos lehetsz benne, hogy a sminked tovább matt marad, és nem fog átfényesedni a bőröd.

4. Mattító lapocskák
Mindig vannak a táskámban mattító lapocskák vész esetére: ha úgy látom, hogy valahol kezd átfényesedni a bőröm, csak odanyomom a kritikus területre és pillanatok alatt felszívja a felesleges olajat.

5. Szemhéjalap
Érdemes a szemfesték alá is alapot használni, hiszen ebben jobban megtapad a festék, ezáltal a szemhéjpúder nem gyűlik össze a finom szemráncokban és nem kenődik el.

6. Tusvonalra szemhéjpúder
Nagyon bosszantó, ha a fekete tusvonal elmaszatolódik. Ezt megelőzheted úgy, hogy miután meghúztad a tusvonalat, átmész rajta fekete szemhéjpúderrel, ami fixálja a festéket.

7. Szájkontúrceruza
A rúzsodat két trükkel tudod igazán tartóssá tenni: használj a rúzs színéhez hasonló színű ajakkontúrceruzát, amivel körberajzolod és ki is töltöd az ajkaidat, ez tartós alapot biztosít a rúzsnak. Ezután jöhet a rúzs, majd harapj rá egy papírzsepire – ez leszedi a felesleget.

8. Fixáló spray
Ha azt szeretném, hogy sokáig tartson a sminkem, akkor sminkfixáló arcpermetet használok a végén. Ettől tartósabb és kevésbé maszk hatású lesz a végeredmény.

Bízom benne, hogy hasznosnak találtátok ezeket a tippeket. Ha nyáron valamilyen rendezvényre készültök, vagy egyszerűen csak szeretnétek, hogy sokáig szép és tartós legyen a sminketek, érdemes kipróbálni őket.

Szandra