A 6 legizgalmasabb hajfonat a Pinterestről

2017. október 23.
Ha unod már a sima francia fonást, ezek a különleges fonatok biztosan inspirációként szolgálnak némi kísérletezéshez.

1. Félbehagyott halszálka

A kettes fonat, a halszálka ultratrendi az utóbbi években, de nagyon sok idő az elkészítése. Ha nincs időnk végigfonni, semmi gond, félbehagyva is remekül mutat! A laza hatás érdekében az első tincseket húzgáljuk ki az arckontúrhoz, esetleg laza hullámokat is csavarhatunk belőlük.

2. Trükkös csomózás

Ez a romantikus szivecske forma első látásra nagyon bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Két apró tincset fonjunk be a hagyományos hármas fonással és gumizzuk össze hátul. Majd 1-1 tincset a fonatkák alól szintén vezessünk hátra és bújtassuk be a fonat csomója felé, válasszuk ketté és bújtassuk ismét lefelé, de most kívülről.

Ez után már csak annyi a feladatunk, hogy egy újabb hajgumival kössük össze a szív „csúcsát” és ha úgy tetszik, tekerjük körbe a hajgumit egy apró tinccsel.

3. Apró holland fonatok

Gyakorlott hajfonók akár ezzel a csodás holland frizurával is megpróbálkozhatnak. A frizura titka a tűpontos elválasztás, és a szoros holland fonástechnika. A holland fonás lényegében a francia fordítottja, ekkor nem „befelé”, hanem „kifelé” csavarjuk a tincseket.

4. Újragondolt holland fonat

A merész hajfonás a végtelenségig fokozható. Mester hajfonók új kihívás elé is állíthatják magukat ezzel a különleges frizurával, ahol a holland fonástechnikából egy-egy kihagyott tincs tovább bonyolítja az elkészítést.

5. Rózsa forma

Ez a csodás rózsa csak első pillantásra tűnhet bonyolultnak. Valójában csak egy lazán fonott hármas fonásról van szó, amely végét csigába tekerték, és hullámcsattal megtűztek a közepénél. A rózsa ”szárát” pedig egy extralaza francia fonás alkotja.

6. Extravagáns hatos fonat

A hatos fonásról számtalan videó kering a neten, kétségtelenül lenyűgöző frizurákat lehet kihozni ebből a technikából is. Ha mi magunk nem is próbálkozunk meg vele, egy-egy rendezvényre érdemes ilyet kérni az ügyeskezű fodrászoktól, hiszen bármilyen outfit éke lehet.