A 6 legizgalmasabb hajfonat a Pinterestről

2017. október 23. |

Ha unod már a sima francia fonást, ezek a különleges fonatok biztosan inspirációként szolgálnak némi kísérletezéshez.

1. Félbehagyott halszálka

A kettes fonat, a halszálka ultratrendi az utóbbi években, de nagyon sok idő az elkészítése. Ha nincs időnk végigfonni, semmi gond, félbehagyva is remekül mutat! A laza hatás érdekében az első tincseket húzgáljuk ki az arckontúrhoz, esetleg laza hullámokat is csavarhatunk belőlük.

2. Trükkös csomózás

Ez a romantikus szivecske forma első látásra nagyon bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az! Két apró tincset fonjunk be a hagyományos hármas fonással és gumizzuk össze hátul. Majd 1-1 tincset a fonatkák alól szintén vezessünk hátra és bújtassuk be a fonat csomója felé, válasszuk ketté és bújtassuk ismét lefelé, de most kívülről.

Ez után már csak annyi a feladatunk, hogy egy újabb hajgumival kössük össze a szív “csúcsát” és ha úgy tetszik, tekerjük körbe a hajgumit egy apró tinccsel.

3. Apró holland fonatok

Gyakorlott hajfonók akár ezzel a csodás holland frizurával is megpróbálkozhatnak. A frizura titka a tűpontos elválasztás, és a szoros holland fonástechnika. A holland fonás lényegében a francia fordítottja, ekkor nem “befelé”, hanem “kifelé” csavarjuk a tincseket.

4. Újragondolt holland fonat

A merész hajfonás a végtelenségig fokozható. Mester hajfonók új kihívás elé is állíthatják magukat ezzel a különleges frizurával, ahol a holland fonástechnikából egy-egy kihagyott tincs tovább bonyolítja az elkészítést.

5. Rózsa forma

Ez a csodás rózsa csak első pillantásra tűnhet bonyolultnak. Valójában csak egy lazán fonott hármas fonásról van szó, amely végét csigába tekerték, és hullámcsattal megtűztek a közepénél. A rózsa ”szárát” pedig egy extralaza francia fonás alkotja.

6. Extravagáns hatos fonat

A hatos fonásról számtalan videó kering a neten, kétségtelenül lenyűgöző frizurákat lehet kihozni ebből a technikából is. Ha mi magunk nem is próbálkozunk meg vele, egy-egy rendezvényre érdemes ilyet kérni az ügyeskezű fodrászoktól, hiszen bármilyen outfit éke lehet.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Mitől lesz luxus egy arckrém? arcápolás

Mitől lesz luxus egy arckrém?