Íme a természetesen ragyogó smink titka

2017. november 03.
Nincs is szebb az élettel teli, természetesen ragyogó arcbőrnél. Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója megmutatja, hogyan is érhetjük el a kívánt hatást.

modell: Márton Sára, smink: Páll Adrienn, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falus Kriszta

 

A ragyogó arcbőr alapja nem más, mint a tökéletesen hidratált, egészségtől kicsattanó bőrkép, illetve az egyenletes bőrfelszín és krémes fény a T-vonalban. Ilyenkor a pórusok normálméretűek, bőrhiba nem látható, az arcrózsán enyhe pír látszódik.

Felnőtt korban egyre kevesebben mondhatjuk magunkének a tökéletes arcbőrt. Ehhez persze olyan hatások járulnak hozzá, mint a városi élet levegőtlensége, a szmog, a túlfinomított élelmiszerek, a mozgáshiány, az UV sugárzás, a kávé, a dohányzás, az alkohol, no meg a stressz. És még itt van az öregedés is, ami annyira az élet része, mint a levegővétel, mégis harcolunk ellene. A korral ráadásul egyre kevesebb a bőrünk víz- és zsírtartalma, ezek pótlása elengedhetetlen ahhoz, hogy makulátlan legyen a végeredmény.

modell: Highlight Modells, smink: Páll Adrienn, haj: Dézs Szuzi, fotó: Falus Kriszta

 

A sztárvilágban látható megplasztikázott és photoshoppal utómunkázott nők arcai vitathatatlanul hatnak ránk, de szerencsére az utóbbi időben egyfajta fordulat figyelhető meg a piacon. A szépségipar újabbnál újabb termékeket dob a piacra annak érdekében, hogy a bőrt egyre természetesebb módon mutassa tökéletesnek.

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően kollagénnel és hyaluronnal dúsított krémek kaphatóak, melyek a bőr intenzív hidratálását segítik elő. Az alapozókba szilikont és optikai simítókat építenek bele, így használatukkor valóban úgy érezhetjük, hogy egy megújult bőrréteget applikálunk magunkra. Ezután csak egy kis barnás szemsatír, egy csöpp szempillaspirál, krémpirosító és hússzínű rúzs már elegendő ahhoz, hogy teljesen természetesen ragyogjunk.

modell: Betti – Visage Model Management, smink: Varga Tímea – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 

De ami még ennél is fontosabb, hogy egy szép smink által megszerethetjük jobban magunkat, és az életet is. Hiszen a kisugárzásunk az igazi ragyogásunk.