Sminktippek szemszínekre szabva!

2017. november 09.
„Nekem milyen színek állnának a legjobban?”- Páll Adrienn, a a New School of Makeup vezető oktatója ezt a kérdés kapja meg leggyakrabban a nőtársaitól. Most szuper, szemszínhez illő sminktippjeit olvashatjuk.

Alapvetően az arcunkat több szín jellemzi. A legnagyobb felületen persze a bőr látható, de a szem tónusa, és a száj színe is dominál. Ezek azok a részek, amit bátran dekorálhatunk annak érdekében, hogy jobban kiemeljük a természet adta adottságainkat.

Számos bevált módszer létezik a sminkek kiválasztására, most a szemszínekhez passzoló elméletettel ismerkedhetünk meg közelebbről, melynek alapja a komplementer színhatás.

Kék szem

modell: Papp Charlotte, smink: Katz Nikolett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 

A kék szín önmagában is látványos. De ha szeretnénk még élénkebbé varázsolni, olyan árnyalatok halmazából kell választanunk, melyek a narancsos hatást hordozzák. Hiszen a kék kiegészítő színpárja a narancssárga, ezért egymás mellé helyezve ezek a színek vibrálni látszanak, így kiemelik egymást. A hétköznapokban természetesen a visszafogottabb árnyalatok működnek. Ezért nagy kedvenc a barackszín, a barnák melegebb, terrakottás tónusai és a bronzos, rezes árnyalatok.

Barna szem

modell: Nóri – Visage Model Management, smink: Takács Bernadett – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 

A barna szem melegségét tovább lehet fokozni, ha a padlizsánszín megjelenik a szempillatöveknél. Élénkséget és erőt lehet kölcsönözni a tekintetünknek, ha a további árnyékolást vörösbor és lazac árnyalattal vadítjuk. Fontos, hogy a szempillaspirál extra fekete legyen, hogy a szem amúgy is mély tónusú íriszétől eltérjen. A barna szemű hölgyekhez sokszor párosul barna hajszín, így remekül passzol nekik a mostanság nagyon trendi bordó rúzsszín is.

Zöld szem

modell: Balázs Luca – NumberOne Models Group, smink: Németh Gordana – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

 

Talán a legritkább szemszín a zöld, Magyarországon inkább a zöldes-barna árnyalat jellemzi a hölgyeket. Rendkívül buja hatást adhatunk a tekintetünknek, ha a fukszia és a marsala szín jelen van a szem illetve arc területén. A zöldes árnyalatú szemszínek a lila pigmenteket tartalmazó színek csoportjával eredményeznek vibráló hatást. Kifejezetten kellemes és hordható árnyalat az ide tartozó padlizsán tónus, a pink és a rózsaszín. Az elmúlt évek élénk rúzsdivatja nemcsak az ajkunk, de szemünk tónusát is kiemeli.