Eljött a habzásmentes hajmosás ideje

2018. január 12.
A legtöbb ember számára a hajmosásban az illat mellett a habzás adja meg a rituálé élvezetes fűszerét, miközben éppen emiatt az „extra” miatt lehet még szárazabb a hajunk. A L‘Oréal Paris ezentúl egy új megoldást kínál a haj gyengéd tisztítására és ápolására, méghozzá leszámolva a hajszálakat igénybe vevő habzással.

Fotó: Profimédia – Red Dot

Azt, hogy a dús, gazdag habbal kísért hajmosások száríthatják a hajat, jó ideje hallhatjuk tévék és rádiók, netán a net kínálta edukációs, szépségápolással kapcsolatos anyagokban, de megfelelő, új, hajápoló termék formájában adott választ nem kaptunk még erre a problémára. Legalábbis ilyen sokoldalú, innovatív megoldást, mint amilyennel most a francia márka az Elséve Low Shampoo 3IN1 képében rukkolt elő, nem láttunk.

Hab vagy nem hab?

A hagyományos tisztító samponok egyébként egészen pontosan a felületaktív anyagok miatt habzanak, miközben ezzel párhuzamosan kiszáríthatják a hajat. A L‘Oréal Paris kutatói ennek a problémakörnek a mentén elindulva alkották meg az első ápoló, tisztító krémsampont, amely habzás, szárítás, és szulfátok nélküli, majd mindezt megspékelték kétszeres táplálóerővel. A háromtagú széria (száraz, sérült vagy festett hajra) tagjai tényleg praktikusak. Igaz, fura érzés a habzó hajmosási múlttal leszámolni, de nyilvánvalóan megéri, legalábbis, ha az agresszív hatások nélküli, gyengéd tisztítást szeretnénk biztosítani sampon, balzsam és pakolás egyszerre történő bevetésével.