Súlyos aknéval küzdő lányok az Instagram sztárjai

2018. január 31.
Régen titkolnivaló szégyen, ma pedig lehetőség mások inspirálására. A pattanásos, netán súlyosan aknés bőr nem kizáróok az érvényesülésre, legalábbis az Instagram beauty részlegén…

Bőrgyógyászati felmérések sokasága bizonyítja, a pattanásos, aknés bőr nők millióinak életét keseríti meg rövidebb-hosszabb távon, mindezt enyhébb, vagy súlyosabb tünetekkel. Állítólag csak az Egyesült Államokban mintegy 50 milliónyi nő küzd hasonló problémákkal, de e mellé – és emiatt persze – szorongás, és depresszió is párosulhat következményként.

A szépségipar szerencsére érzékeny minden apró, de sokakat érintő problémára, pláne a komolyabbakra. Így a problémás bőrű nők ma már gyulladáscsökkentő szérumok, akne kezelések, atombiztos fedést nyújtó dekorkozmetikumok sokasága közül válogathatnak, de ami még jobb, a 21. századi Instagram-invázió magával hozta az inspiráló példák sokaságát is, mankót gyújtva azoknak, akik azt hiszik, egyedül vannak a hasonlóan súlyos bőrproblémákkal. A precíz sminkvideókat, pattanáseltüntető praktikákat megosztó „Instás bjutibloggerek” feje fölött megjelentek a súlyos aknéjukat felvállaló, inspiráló felhasználók is.

@mypaleskinblog

Mi először a @mypaleskinblog, vagyis Em Ford oldalába botlottunk bele, és kezdtük el követni pár hónapja. A milliós tábor nem véletlen a fiatal lány esetében, remek tutoriálokkal mutatja meg, milyen zseniális sminkeket készíthetünk még egészen súlyosan problémás „alappal”, azaz arcbőrrel is.

Őszinte tiszteletünk, amiért gond nélkül vállalja fel smink nélkül is az arcbőrét, példát mutatva, és erősítve ezzel sorstársait, éppúgy, ahogyan a feltörekvőben lévő Hailey Wait is. A lány @pigss név alatt osztja meg posztjait, vállalja fel tökéletlenségét, és sminkjei, és szelfie-n keresztül igyekszik inspirálni a sokszor egészen elkeseredett állapotban lévő követőit. „Az akne nem csúfít el, a gyűlölettel teli szív viszont igen” – vallja és tanít elfogadásra a coloradói tinédzser, Hailey.


@pigss

A megoldások keresőinek hasonlóan érdekes lehet @asprinkleofhealthandbeauty  profilja is, ahol Rachel Crawley a természet és a szépségipar erejével igyekszik legyőzni az aknét.

@asprinkleofhealthandbeauty