Tudtad, hogy nyolc mellbimbóforma létezik?

2018. január 09.
Ahogy nem egyforma a mellünk formája és mérete, ugyanúgy a mellbimbóink is különbözőek. Állítólag legalább nyolcfajta jellegzetes típus létezik, és mindenkinek megvan a sajátja.

A mell formájával sokkal többet foglalkozunk, mint a mellbimbókéval. Sok cikk született már a különböző mellformákról, de a bimbók talán még intimebb terület, és nehezebben beszélünk róluk. Pedig ahogy a mellek, úgy a nők mellbimbói sem egyformák, ugyanúgy lehetnek szimmetrikusak és aszimmetrikusak, kicsik vagy nagyok, sötétebbek vagy világosabbak. Hogy tisztábban lássunk a témában, süteményekkel illusztráljuk, milyen eltérések lehetnek a leggyakoribb típusok között.

Kiemelkedő

Valószínűleg ez a leggyakoribb forma. Egyszerűen arról van szó, amikor a mellbimbó kiemelkedik a bimbóudvarból és egyenesen kifelé mutat.

Lapos

Az előző típussal szemben ez a fajta mellbimbó nem emelkedik ki, hanem szinte beleolvad a bimbóudvarba.

Befelé forduló

A befelé forduló mellbimbó a kiemelkedőnek épp az ellentéte: nem kifelé mutat a nagyvilágba, hanem befelé húzódik. Épp mint egy kuglóf közepe.

Egyoldalúan befelé forduló

Nehéz elképzelni? Igazából egyszerű: képzeljünk el egy kuglófot, aminek megtöltötték a közepét. Befelé forduló és kiemelkedő egyszerre.

Dudoros

Ez a típus olyan, mint egy donut, aminek a tetején még extra cukorkák is vannak: apró dudorok a bimbóudvarban. Nevük is van: ezek a Montgomery-mirigyek. Se nem veszélyes, se nem ritka!

Szőrös

Igen, ez is megtörténik. A szőrszálakkal tarkított mellbimbó gyakran megvetés tárgya, és férfiasnak mondják, pedig ugyanolyan gyakran előfordul, mint a többi fajta.

Puffadt

Ez olyan mellbimbó, ami teljesen kiemelkedik a mell szintjéből a bimbóudvarral együtt. Mint egy finom kis süti tetején üldögélő cseresznye.

Többszörös

Ahogy vannak, akiknek több foguk van, mint a standard, többszörös mellbimbó is létezik, de általában csak plusz egyről van szó. A Jóbarátokban például Chandlerről lehet tudni, hogy van egy harmadik mellbimbója – és ez nem puszta fikció!

Fotó: Profimédia – Red Dot