Az Oscar-gála 3 legjobb sminkje közelről

2018. március 06.
A hollywoodi hírességek legfontosabb vörös szőnyeges rendezvényén a filmek után a legnagyobb figyelmet a színésznők ruhái szokták kiérdemelni, amelyek nyomában azért szerencsére a filmes világ legügyesebb kezű sminkeseinek „munkái” is ott vannak. Mutatjuk is a 3 szerintünk legizgalmasabb make-upot.

Saoirse Ronan

A Lady Bird című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt, ír színésznő új frizurával debütált vasárnap. Merész vállalkozás, pláne egy ilyen alkalom esetében, de nagyon jól bevált az új, letisztult, szálegyenesre kihúzott, szinte futurisztikusba hajló frizura. Friss, üde és kifejezetten letisztult sminkkel párosította, amit olyan finoman dolgozott ki a make-up dizájner, hogy a gáláról rögtön az egyik kedvencünk is lett. A színésznő bőre nem épp a tökéletes vonalon mozog, de mesteri az alapozás, makulátlan az eldolgozás és a pír, illetve szemhéjárnyékolás finomságát is öröm nézni. Igazi visszafogott, mégis mesteri tudást igénylő nude smink.

Gal Gadot

A tavalyi év egyik Marie Claire címlapsztárjára ismét méltán lehettünk büszkék. Sabrina Bedrani make-up artist olyan sminket varázsolt a kedvenc izraeli színésznőnknek, hogy hét nyelven beszélt. Bár akadtak idén is példák az eltúlzott, vagy csak szimplán kisiklott sminkekre (sajnos ezúttal köztük volt az általában zseniálisan sminkelt Jennifer Lawrence is) Gabot make-upja nem ezek közé tartozik. Krémbázisú szemhéjalapozás visszafogott árnyalatban, precízen megigazított szemöldök, és hangsúlyos, két különböző árnyalatú rúzsból kevert ajak volt a recept az este egyik legjobb sminkjéhez.

Sandra Bullock

Érdekes megfigyelni, hogy számos negyven feletti színésznő nem mer, vagy nem szeret erősebb sminket viselni a vörös szőnyegen. Tény, hogy az erős fények, a vakuk kereszttüze, a közeli fotók nem mindig előnyösek, és ehhez egy masszív, sötét smink erős vállalás lehet. Sandra Bullock idén bevállalta, méghozzá gyönyörű eredménnyel. A szénceruzás árnyalatokat idéző füstös szemsminkkel és a nude ajkakkal nálunk mindent vitt az alkalmi smink kategóriában.

Fotók: Profimédia- Red Dot

Ha szeretnél olvasni az idei Oscar-gála nyerteseiről is, kattints IDE!