Hialuron – a könnyed hidratálás csodafegyvere

2018. július 27.
Egy hatóanyag szupersztár státuszának biztos jele, ha idővel újabb és újabb változatai jelennek meg. A hialuron ma már számos molekulasúlyban és szerkezetben elérhető, a top formulák pedig jópárat kombinálnak ezekből az átfogó hidratáláshoz.

A hialuronsav semmiképpen sem mondható új összetevőnek, de szupersztár státusza évek óta vitathatatlan. A bőrben természetesen is megtalálható hidratáló elem, ami saját súlyának akár 1000-szeresét képes vízben megkötni. Igazi vízmágnes, ami feltölti, rugalmassá és puhává teszi a bőrt.

A hialuron kémiailag ismétlődő egységekből álló molekula, ahol az egységek ismétlődhetnek sokszor, vagy éppen kevésszer. A klasszikus, nagy molekulasúlyú változatoknak (sok ismétlődés) a legnagyobb a vízmegkötő képessége, míg a kismolekula-súlyúak (kevés ismétlődés) előnye a jobb felszívódás. A közepes méretűek extra hatása a bőr védőrétegének erősítése, a hilauron-feltöltésekből a bőrápolásba átkerül keresztkötött változatok pedig a hosszabban tartó hidratáló hatásukkal jeleskednek.

Ha mindez nem lenne elég, léteznek ma már hialuron elővegyületek, amik a bőr saját hialurontermelését serkentik, vagy éppen növényi hialuronként is emlegetett kivonatok, amik előnye az extra antioxidáns hatás és a kellemesebb bőrérzet.

1. Ultra-high tech 15 féle hialuronnal

A beauty szerkesztők kedvence világszerte, és a Vogue Beauty Award 2018 egyik győztese ez a 15 féle hialuront tartalmazó luxusformula.

Niod Multi Molecular Hyaluronic Acid – 14 800 Ft/30ml

2. Japán sztártermék 5 féle hialuronnal
Japán egyik top bőrápolási márkája a Hada Labo, ami híres hialuronsavas termékeiről. Teljes termékcsaládjuk épül a hialuronsavra, különösen híresek és kedveltek a hilauronos tonikjaik.

Hada Labo Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion – kb. 20 USD/170ml

3. Szuper könnyed és magyar 5 féle hilauronnal
A krémmániás véleményekben a Niod hialuron szérum dupe-jaként emlegetett magyar formula ötféle hialuront kombinál, egy ultra-könnyed, gyorsan beszívódó formulában.

Geek&Gorgeous 101 HA 5 Light – 2490 Ft/30ml


Szöveg: Rácz Judit