3 különleges jógaóra Budapesten

2018. október 22.
Ma már helyszínek sokasága áll rendelkezésünkre, ha a tagjainkat jógázással szeretnénk átmozdítani. Következzen három átlagon budapesti felüli jógaóra, ha valamilyen pezsgőbb műfajra, vagy látványosabb helyszínre vágynánk.

Fotó: Unsplash

Álomszép kilátás a luxushotel skybarjában

A Harmony Rooftop Yoga a High Note SkyBarban talán már többeknek ismerős, igaz felülmúlhatatlan helyszín. A következő órát október 28-án élvezhetjük (Szígyártó Johanna jógaoktatóval, akinek 5 perc jóga Johannával rovatát már ismerhetitek).

„Áramló légzés, folyamatos mozgás. Az ászanák tánca. A gyakorlás alatt a test teljes harmóniában mozog a légzés ütemével, a mozdulatokat belülről hozzuk létre. A testhelyzeteket puha átkötésekkel fűzzük egymásba, itt a légzésed a zene” – ígérik a szervezők, akik összesen 17 főt várnak 1-1 órára. A különleges órák további különlegessége, hogy az 5000 ezer forintos árban benne van egy Aria Signature Frissítő ital, és a HARMONY spa használata az eseményt követő 2 órában!

Aerial jóga a teljes körű erősítésért

A különleges mozgásformák rajongóinak az Aerial jógával mindenképp érdemes megismerkedniük, amelyet többek közt a Life1 Nyugatiban is kipróbálhatnak. A jógának ez a verziója ötvözi a relaxációt és az izmok teljes körű erősítését (akár 400 kcal is eléghet az 50 perces órák alatt).

„Mindennapi életünk során akár fizikai-, akár irodai munkavégzés közben gerincünket és vázizomzatunkat folyamatos terhelés éri, mellyel nem mindig szembesülünk, csak ha már fájdalommal jár. Ennek megelőzésében, kezelésében segítséget nyújt az antigravity yoga, ahol jóga gyakorlatokat hajtunk végre felfüggesztett testhelyzetben. Olyanok is végezhetik akik előtte már jógáztak vagy akik először próbálnak ki ilyen jellegű mozgás típust, vagy csak aktív kikapcsolódásra vágynak. Megfelelő odafigyeléssel és kontrollal akár a gerincsérves vendégek rehabilitációjában is nagymértékben segítséget nyújthat” – írják róla a honlapjukon a szervezők.

Emocean jógastílus – a friss fuvallat

A minden csütörtök este 8-tól fél10-ig a Park Teniszklubban, Budapesten tartott óra igazi gyöngyszem a fővárosi jógakínálatban. A SUP (stand up and paddle) jógának az egyik friss, szárazföldi változata az Ocean jóga. Kell hozzá egy jógamatracnyi hely, egy emocean jóga deszka, na meg persze egy jó közösség, gyakorlóterep sem árt. Rubesch Linda a Emocean jógastílus megalkotója weboldalán azt írja, „ a gyakorlatokat egy speciális, instabil eszközön végezik, amely a vízen való billegést imitálja, ezzel növelve a gyakorlatok intenzitását valamint az összpontosítást”. A ringatózó mozgás és a fokozott koncentráció azt mondja, nagyon szépen lenyugtatja az elménket, ezért kiváló stresszoldó módszer, amely a folyamatos egyensúlyozásnak köszönhetően a mély izmokat is nagyon átdolgozza. Ezek egész gyakorlás közben aktívak, így fejlesztve az egész testet, feszesítve az izmokat. Egy alkalom ára 2000 forint, de persze az óra bérlettel is látogatható. A lényeg, hogy előre bejelentkezzünk!