5 perc jóga Johannával: irodai jóga

2018. október 17.
Egyre több irodába megyek, jógaórát tartani és kérdezik tőlem a tanítványok, hogy mit csináljanak azokon a napokon amikor nincs idejük mozogni, de egész nap ülnek? Összeszedtem néhány gyakorlatot, amelyet munkában, tanulás közben, a kertben a szünetedben egy padon, vagy akár a home office-ban is el tudsz végezni.

Ne feledd az apró akár 3 perces mozgás is több mint a semmi és sok kicsi sokra megy! Nagyobb lesz az energiaszinted ha rendszeresen mozogsz, kevésbé leszel feszült és az agymunka is gördülékenyebben megy majd. Ne félj belevágni egy új mozgásformába sem, legyen bármi, ami tetszik! Viszont ne feledd, legalább 4 hét kell a testednek, mire hozzászokik az adott mozgásformához és úgy fogod érezni, hogy már jobb vagy benne. Ne légy türelmetlen magaddal. Addig is pedig mondok néhány tippet, amelyeket a székedben is kényelmesen el tudsz végezni:

Pár légzőgyakorlat:

  • Vegyél egy mély levegőt, húzd fel a vállaidat a füledhez, majd engedd le, és sóhajts.
  • Nyújtózz meg a magasba belégzéssel mindkét kezeddel írj egy félkört a levegőbe, ahogy emeled. Közben szívd be az erőt, lelkesedést, minden jót, ami vár rád (vagy amit aznap szeretnél), és kilégzéskor engedd el az összes félelmedet, aggodalmadat.

Nyújtózkodás

Egyszerű nyújtó póz az oldaladnak. Támaszkodj meg a bal kezeddel a karfán, jobb kezeddel, pedig nyújtózz meg a füled mellett. Próbáld a mellkasodat és a tekintetedet a plafon felé fordítani. Ismételd meg a másik oldalra is. Utána pedig mindkét kezeddel megnyújtózhatsz egy kényelmeset a magasba.

Bónusz: nagyon jól esik a hátnak ez a póz, könnyebb lesz utána ülni.

Ellentétes könyökfogás

Ha van rá lehetőséged ülj törökülésbe, de enélkül is végezheted a gyakorlást. Fogd meg az ellentétes könyökidet a hasad előtt és egy belégzéssel emeld a fejed felé. Belégzéssel emeld újra a fejed felé és folyamatos légzéssel ismételd meg ezt ötször. Próbálhatod belégzéskor az orrodon venni a levegőt, kilégzéskor pedig fújhatod ki a szádon (ennek egy plusz stresszoldó hatása van. Vagy végig veheted az orrodon keresztül, hogy megnyugtasson a légzés és a légzőszerveidet is tisztítsd.)

Bónusz: segít megtartani a gerinc természetes görbületeit.

Fél lótusz 

Bal talpadat fixáld a talajon. Jobb lábadat, akár a kezed segítségével emeld meg, és a jobb talpadat helyezd el a bal térded felett. Fontos, hogy ne feszítsd túl a húrt, ameddig még jól esik a nyújtás, próbáld lefele tolni a jobb tenyereddel a jobb térded, bal tenyereddel pedig a jobb bokád stabilizáld. Nézhetsz lefelé, viszont próbáld egyenesen tartani a hátadat. Maradj benne legalább 4 légzésig majd ismételd meg a másik oldalra.

Bónusz: nyújtja a csípőt, ezzel oldja a stresszt.

Egy kis erősítés 

Emeld meg a bal kezed és a jobb térded. Tartsd a levegőben 5 hosszú légzésig- majd ismételd meg a másik oldalra. Fogod érezni, hogy mozogtál egy kicsit!

Bónusz: feltölt energiával.

Plusz apróságok:

  • próbálhatsz domborítani, homorítani a hátaddal
  • megcsavarhatod egy kicsit a gerincedet: jobb tenyeredet tedd a hátad mögé, egyenesítsd a hátad szinte ne is legyen súly a tenyereden. Bal tenyeredet közben tedd a jobb térdedre. Majd jöhet a másik oldal.

Teljes feltöltődés:

Minden hónap végén az Aria Hotel tetőteraszán Szeretettel várok minden kezdő és haladó jógást egy mindent átmozgató erősítő, nyújtó, stresszoldó jógaórára. Kicsit kizárjuk a külvilágot, hogy építsük a belső világunkat és persze a testünket. Utána pedig a jól megérdemelt lazulás következik a tetőteraszon, Budapest felett egy hűsítő itallal, egy 2 órás wellness használat, hogy az őszi hidegben is felmelegedjünk a szaunában és lelazuljunk a jacuzziban.

Következő alkalom október 28.

Regisztráció: küldj egy e-mailt a spa@ariahotelbudapest.hu email címre és minden információt elküldenek neked. Siess a jelentkezéssel, mert a helyek gyorsan fogynak! Szeretettel várlak.

Fotó: Bodnár Zsófia Photography

Fotózás helyszín: Aria Hotel Budapest

Extra: Keresd a Fű Juice Bar frissítő és egészséges italait! Ebéd és reggeli között tökéletes kiegészítés egy laktató smoothie.

  • Kövesd Johanna oldalait napi inspirációkért, gyakorlatokért.

Facebook : Johanna Style Joga

Instagram: @johanna_style_joga

  • Szerda Downdog Stúdió Corvin, Csütörtök Downdog Stúdió Blaha. Az órarendért kattints ide. 

Ruha: Swantic

Jó jógázást kívánok!

Namasté