A természetes smink varázsa – II. rész

2018. december 13.
A cikk első részében körbejártuk a natúr sminkekben rejlő lehetőségeket a hétköznapi viselettől a báli lookig. Most pedig további tippeket ad Páll Adrienn, a New School of Makeup vezető oktatója.


Modell: Edina – Face Model Management, ruha: IT Girl  – Home of Fashion, smink: Stefán Ágnes – NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A bőr kifinomult megmunkálása, a természetes árnyalatok használata, a textúrák sokfélesége az arcon egy olyan szépség-képet eredményez, ahol a nő egyedisége kap főszerepet, nem pedig az átmaszkírozott változata. Ezzel a természetes sminkhatással saját adottságaink vannak úgy kidomborítva, mintha egy egy instaszűrőn látnánk viszont magunkat.

A kozmetikai ipar gőzerővel alkotja meg ehhez az elváráshoz a jobbnál jobb arcápoló krémeket, primereket. A sminkgyártó cégek alapozóiba optikai simítókat, speciális pigmenteket, bőrfeltöltő anyagokat kevernek, hogy ez a Photoshop-hatás létrejöhessen. A korrektorok képesek minden bőrhibát elfedni, a púderek most már teljesen besimulnak a bőrbe, mattítanak, poros hatás nélkül. A nagy termékkavalkád miatt érdemes szakértői segítséget kérni, hiszen mindennek a titka a személyre szabott alkalmazás. Apró sminktrükkökkel lehet tovább fokozni az összhatást.

Modell: Barbara – Face Model Management, ruha: HRVT  – Home of Fashion, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Íme néhány:

  • Amennyiben szeretnéd emelni a szemed ívét, de nem áll a kezedre a folyékony tus, használj egy vékony ecsettel barna matt szemhéjpúdert. Sokkal természetesebb lesz a végeredmény.

 

  • Üdeséget könnyen tudsz varázsolni az arcodra pirosítóval vagy éppen a rúzsoddal. A lényeg, hogy tudd hűvös, vagy meleg a bőröd alaptónusa. A rózsaszín (hűvösebb) és a barack (melegebb) árnyalatait, ha így választod ki, éveket tudsz lecsalni az arcodról.

 

  • A sminkedhez kiválasztott barnás festékből egy keveset érdemes szemkarakterednek megfelelően felhelyezni. Távol ülő szempár esetén a mélyítő-ív belső, orrnyereg felőli részét célszerű erősebbre festeni.

 

Modell: Titi – Face Model Management, ruha: PolenPoe – Home of Fashion, smink: Kürti Nanett– NSM Senior Team, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Megtanulnád, hogyan sminkeld magad? Katt a linkre!