Ezért a hajformázóért őrülnek meg a nők

2019. január 02.
Soha nem látott kínálatban szerepelnek az utóbbi évben a hajformázók minden termékskálán, okosabbnál okosabb, szebbnél szebb portékák közül választhatunk, ha nehezen is. A világ legnagyobb online vásárlói portáján tavaly a Revlon egyik szárító, egyenesítő hibridje vitte a prímet, amiről az egyik elégedett vásárló úgy nyilatkozott, hogy „a legszuperebb dolog a szeletelt kenyér feltalálása óta”.

2018 slágertermékei között az Amazonon a hajformázók szekcióban a vélemények, és visszajelzések alapján a Revlon One Step Hair Dryer and Volumiser (60 font, mintegy 21 ezer Ft, egyelőre itthon még nem láttam a terméket…) bizonyult a legjobbnak. A márka profi hajformázó kollekciójának darabja szokatlanul erős, méltató visszajelzéseket kapott. Van, aki egy valóságos csodához hasonlítja, amely felforgatja a hagyományos otthoni szárítás, és formázás műfaját.

A többi márka hasonló termékéhez hasonló a design is, a köralakú formázó eszköz fogai melletti résből kijövő meleg levegővel szárítjuk, ezzel párhuzamosan pedig az Ionos technológiának hála védjük is a hajat az ígéretek, de a tapasztalatok szerint is.

A Daily Mail cikkében rajongók hadának fotóit osztják meg, előtte és utána képekkel természetesen. Egyik nagy előnyeként említik, hogy a hajtöveknél nagyon jó volument ad, és nagyon szépen lehet vele profi, mindeközben pedig selymes, puha hullámokba formálni a tincsek végét is. Főleg a hullámos, és göndör hajú nők hajformázási szokásaiban nyit új fejezetet, hiszen nemcsak látványosan szépen, de úgy tűnik, nagyon gyorsan is lehet vele dolgozni.

A rengeteg méltató visszajelzés minket is kíváncsi vetett, és bár nem vagyunk kifejezetten kétkedő fajták, megnéztük, hogy akik mégis negatív tapasztalatot osztottak meg, mit is kifogásoltak. Úgy tűnik, hogy sokan elektronikai hibára panaszkodtak, míg néhányan a kefefej méretére, vagy súlyára. Ez persze nagyon személy- és ízlésfüggő lehet, nekem például egy Philips Dynamic Volumebrush meleg levegős hajformázó készülékem van, és imádom: gubanc mentes, puha hullámokat varázsol, mindezt két irányba, gyorsan. Az, hogy mindezt a tudást egy relatív nagyméretű termékbe csomagolták, nyilván egy adott helyzet. Amikor majd zsebméretű hajszárítókat, és hajvasalókat készítenek, és alap lesz a bélyegméret elektronikai eszközök terén is, talán majd meglepődőm azon, ha nagy, annyira, hogy erre hivatkozva adok majd negatív visszajelzést (pláne, hogy a termékek mérete mindig fel van tüntetve, Így nagy meglepetést nem szerezhet). Az viszont igaz lehet, hogy rövidebb haj esetén nehezebb egy nagyméretű körkefével egyedül barkácsolni a hajunkon, szóval hosszabb frizurák esetén működhet igazán szépen.

Mégis hogyan válasszunk?

Mindenesetre a mintegy 70 százaléknyi ötcsillagos visszajelzés az új Revlon közkedvencnél nagyon meggyőző. Tapasztalt online vásárlóként (de, ha boltban vásárolunk hajformázót, akkor is egy előzetes online áruházi véleményfolyamat érdemes végigolvasni), egy komolyabb befektetésnél mindenképp azt javasolnám, hogy szánjunk egy jó fél órát a böngészésre. Negatív tapasztalatok mindig lesznek, ezzel számoljunk, ennek azonban akkor van igazán jelentősége, ha kiugróan sok van belőle, és rendre visszatérő, ugyanolyan problémák vannak.
Érdemes leírni kettő-három számunkra igazán fontos szempontot, és ha a négy-ötcsillagos vélemények között leginkább éppen ezeket méltatják, erős a gyanú, hogy nekünk való lehet a termék.

Az én kedvencem egyelőre a Philips hajformázója, amit a természetes sörtéjű forgófejjel szoktam főleg használni

A másik lehetőség a baráti körben való gyors terepszemle, nekem több barátnőm is vásárolt úgy, hogy előtte kipróbálták az én körkefés is hajformázómat. Egy biztos, a hullámos, és göndör hajúaknak tényleg jó befektetés, ha otthoni megoldással szeretnék kiváltani a „beszárítást”, mint szalonszolgáltatást.