Lehet, hogy túl sokat mosod a hajad?

2019. január 26. |

Selena Gomez a heti kettőre esküszik, Kim Kardashian viszont öt napot is kibír nélküle - de milyen gyakran kellene hajat mosnunk valójában?

Fotó: Unsplash.com

Hiába számítunk valami mágikus számra, a válasz az ideális hajmosási gyakoriság esetében is az “attól függ”. Figyelembe kell venni hajtípusunkat (hogy vékonyszálú, vastagabb szálú, festett, esetleg göndör hajról van-e szó), a fejbőr állapotát, és hogy általában hogyan viseljük frizuránkat. Az is számít, hogy hol élünk, merrefele mozgunk a hétköznapokban, hiszen a szennyezett nagyvárosokban a haj is jóval gyorsabban koszolódik.

Ha kimondottan zsíros a hajunk, előfordulhat, hogy mindennap meg kell mosnunk, pláne ha a zsírosodásra való hajlam mellett még vékonyszálú is a frizuránk. A göndör hajúak szerencsésebbek, nekik akár 1-2 hét is eltelhet két hajmosás között, de heti egyszer azért a legtöbb embernek nem árt megtisztítania a fejbőrét. Ha korpás fejbőrrel küzdünk, a bőrgyógyászati ajánlások szerint heti kétszer mossuk át hajunkat korpásodás elleni samponnal. Ha pedig festett frizuránk van, ügyeljünk rá, hogy ne mossuk ki hajunkból a színt a túl gyakori samponozással: ilyenkor legkorábban kétnaponta mossuk meg a hajunkat.

A legfontosabb persze, hogy kitapasztaljuk, mi az ami nekünk – és a hajunknak – működik, hiszen a hajmosás gyakorisága nagyban meghatározza az egész haj állapotá.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban! 60 felett

Fiatalos, rövid pixie frizurát minden életkorban!

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel antigyökök

Egy kávé, ami felveszi a harcot az öregedéssel