Így teheted bombabiztossá és extra tartóssá a begöndörített frizurádat

2019. január 06.
Ismerős az érzés, amikor félórákat állsz a fürdőszobában a hajsütővasaddal, majd mire odaérsz a találkozód helyszínére, már kirúgták magukat a loknijaid? Íme 3 tipp, hogy soha többé ne legyen kárba veszett idő a göndörítés!

1. Mindig használj valamilyen fixálót!

Az alapszabály, hogy ha valami olyan szeretnénk tenni a hajunkkal, ami számára nem természetes, akkor bizony a szépségtermékek erejére is kell támaszkodnunk. Ha alapból hullámos a hajunk, akkor a hullámos hajra kifejlesztett hajhabok és mousse-ok fogják megadni az a pluszt, amire szükségünk van, ha viszont alapvetően egyenes fürtjeink vannak, akkor bombabiztos nagyágyú szükséges, például a göndörítő spray-gélek.


Fotó: Unsplash/averie woodard

2. Nedvesen vagy szárazon?

A biztosabb és tartósabb megoldás, ha a törölközőszáraz hajunkat csavarjuk fel – valamilyen göndörítő szépségkencét követően – ehhez régi trükk, ha az ujjunkra tekert kis csigákat rögzítjük, de akár a nedves fonat is jó megoldás lehet. Ha kevesebb az időnk és szárazon próbálkoznánk, akkor extra hővédő szérum után jöhet csak a forró hajsütővas és társai.

Extra tipp:  tegyük hajcsavaróra az egész nedves hajunkat, majd így szárítsuk meg hajszárítóval. A végén állítsuk a hajszárítót hideg fújásra és így is szárítsunk a hajunkon – kétszer olyan tartós hullámokat fog eredményezni, mintha kihagytuk volna ezt a lépést!

3. Minél hosszabb, annál nehezebb

A hosszú haj a súlya miatt sokkal nehezebben göndöríthető, mint például egy long bob. Ha mindenképpen göndör hajra vágyunk, de hosszú a hajunk, akkor érdemes elgondolkozni a fazonváltáson, de kezdő lépésnek már az is megteszi, ha csak néhány centit vágunk a haj végéből.

A hosszú hajúaknál még fontosabb, hogy minél hosszabb ideig göndörítsük a tincseket: az éjszakai konty vagy hajpántra tekert fürtök sokkal tartósabb hullámokat eredményeznek, mint a hajcsavarók vagy a hajgöndörítő vasak.