Praktikus sminktermékek fogyatékossággal élők számára

2019. március 29.
Keresve sem találnánk inspirálóbb szépséghírt a hét végére, mint a Grace Beauty kollekciója. A brit márka nem titkolt célja, hogy a fogyatékossággal élők számára is elérhető közelségbe hozza, vagyis felhasználóbaráttá tegye a sminktermékeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Square Grip attaches to both side of your mascara to make it easy to open, hold and control in a discrete package. Simple, minimal and with a rubbery feeling that will ensure a better grip. What do you think of it?

Grace Beauty (@gracebeautyforall) által megosztott bejegyzés, Márc 14., 2019, időpont: 2:20 (PDT időzóna szerint)

Bár a szempillaspirál-tubusok, rúzsok és szemhéjtusok használatakor a legtöbben nem gondolunk rá, sokaknak komoly kihívást jelent az ilyen termékek alkalmazása. A fogyatékossággal élők mindennapi nehézségeire fókuszálva a Grace Beauty márka három tagból álló sorozatot alkotott meg, ahol nem a pigmentek minőségére, a meseszép árnyalatokra figyeltek, hanem arra, hogy a csomagolások könnyebb fogást ígérjenek.

Elsőként a szempillaspirálokhoz kínált tubusok debütálnak (kifejezetten barátságos, 11 dolláros áron), méghozzá háromféle verzióban: egy szögletes formájú (a spirál mindkét végéhez könnyen illeszthető), egy gyűrűs végű, amelyen az ujjunkat átbújtatva tudunk biztosabb fogással sminkelni, és egy biztonsági fejjel ellátott, amely fogantyúként üzemel.

A Square Grip, Ring Grip és Safe Grip néven futó speciális termékei szállítását június 3-tól kezdi meg a cég, és a világ összes pontjára elviszik majd őket az ígéretek szerint.