Meghan és Katalin nem tűri tovább az internetes zaklatást

2019. március 07.
A brit királyi családnak elege lett a Katalin és Meghan hercegnéket érő online zaklatásból, kemény ellenlépéseket tesznek.

Meghan Markle, Sussex hercegnéje és Kate Middleton, Cambridge hercegnéje az utóbbi években az online zaklatás középpontjában álltak. Bár egyik hercegnének sincs saját Facebook vagy Instagram-oldala, a hivatalos királyi platformokon milliók követik az általuk és róluk megosztott híreket, ezrek like-olják és százak kommentelik. És ezek nem mindegyike tiszteletteljes. Rasszista, obszcén és vulgáris megjegyzések tömege árasztja el időnként a megosztásokat.


De a királyi család nem tűr tovább: nemcsak letiltja az internetes trollokat, de súlyos következményeket helyeztek kilátásba. A Kensington Palota közzétette “a közösségi média irányelveit” a héten, hogy a királyi család oldalain ne fordulhasson elő gyűlölködés. “Kérünk mindenkit, aki követi közösségi média oldalainkat, legyen udvarias, kedves és mutasson tiszteletet a közösségeink tagjai felé” – kéri az új szabályzat. A kéretlen levélküldés, rágalmazás, obszcén megjegyzések, támadó hangú üzenetek, fenyegetőzés mind tilos a királyi oldalakon, ahogy azok a kommentek is, melyek “diszkriminatívak rassz, nem, vallás, nemzetiség, fogyatékosság, szexuális orientáció vagy kor szempontjából”. A királyi család fenntartja a jogot, hogy törölje, blokkolja és jelentse azokat a kommenteket és felhasználókat, akik nem tartják be ezeket a szabályokat.

Nem ez az első eset, hogy a Kensington Palota lépéseket tesz az internetes zaklatás miatt, hogy megvédje a királyi család tagjait. Mikor Harry herceg nyilvánosságra hozta kapcsolatát Meghan Markle-lel 2016-ban, hivatalos közleményt kellett kiadniuk az oldalaikat elárasztó zaklató kommentáradat miatt.

Fotó: Profimédia/Red Dot