Még meddig lesz divat a Balayage?

2019. április 08.
Fodrászszakértőnk és bloggerünk, Szóláth Norbi ez alkalommal a megunhatatlannak tűnő Balayage-trend kapcsán tart „eligazítást”.

A vendégeim gyakran felteszik „A” kérdést, többféle formában. Van valami új hajszín divat? Lement már a Balayage-trend? Meddig lesz még divat a Balayage?

A hajszíndivat a látszat ellenére nem változik olyan gyakran, mint ahogyan azt a reklámokat vagy a fodrászati cégek kommunikációjából leszűrhetjük. Emlékszem, hogy már kicsit több, mint egy éve készítettük az említett hajszíneket a szalonban, amikor a neten egyszer csak egymást kezdték el érni az Ombrét és Balayage-t leváltani próbáló új alternatívák, úgy, mint a Sombre, a Flamboyage és a társaik. Szerintem a legfontosabb kérdés, hogy vajon most hallunk-e ezekről bármit is? Persze, hogy nem, és ez nem véletlen.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Milkshake UAE (@milkshakeuae) által megosztott bejegyzés, Ápr 7., 2019, időpont: 3:02 (PDT időzóna szerint)

Amíg az eredetinél nincs egy még jobb, addig nincs ok rá, hogy váltsunk, sem vendégként, sem pedig fodrászként A hajszíneknél is, mint más területeken, a természetesség, az egyszerűség irányába mennek a dolgok. Az igények is ezt mutatják a nők részéről. Így az „új” hajszínezési technikák is maradnak velünk még jó darabig.

A kérdés pedig újból előjön: „de még meddig?” Szerintem mindannyian emlékszünk még arra hogy a sapkás majd az azt kiváltó fóliás „csíkos” melír meddig volt divat. Édesanyám szerint, már az ő gyerekkorában is az volt – ő pedig most 63 éves, ez gyors fejszámolással is kb. 50 év (megjegyzem egyébként, hogy újból kezd divatba jönni, de erről majd inkább egy másik cikkben mesélek…).

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vin Nguyen (@vinny_vvtt) által megosztott bejegyzés, Ápr 5., 2019, időpont: 4:51 (PDT időzóna szerint)

Nem azt mondom, hogy mindenki készüljön fel még bő 50 évnyi Balayage hajszín uralomra, de amíg valaki nem talál ki egy olyan, még természetesebb hajszínt, amit majd a Victoria Secret angyalokon keresztül a hollywoodi sztárokig (pl. J.Lo) is bátran és büszkén hordanak, addig maradnak velünk ezek a gyönyörű és természetes hajszínek.

Zárógondolatként pedig még egy személyes benyomás: én nem tudom megunni őket, annyira gyönyörűek. Egyszerűen nem tudok betelni azzal a Balayage, és ahogyan az Ombre frizurák milyen természetesek és egyediek lehetnek szépen festve, ráadásul sokáig lehet gond nélkül növeszteni és még akkor is jól néz ki…

Szerző: Szóláth Norbert, StyleBar