Vendégblog Charlize Theron magyarországi fodrászával, Szóláth Norbival

2019. március 21.
Új fodrász szakértő mutatkozik be a Marie Claire oldalán. Szóláth Norbi, aki Charlize Theron haját is megszépítette, a jövőben bennfentes frizuratippekkel, praktikus hajápolási tanácsokkal, vagy éppen “backstage” információkkal jelentkezik a nemzetközi hajszektor világából.


Nagyon éles szemű, innovatív megoldásokra és új trendekre, termékekre nyitott fodrászként ismerünk. Hogyan mutatnád be magad és a filozófiádat egy-két mondatban?

A filozófiám nagyon egyszerű, hiszek benne, hogy mindenkiből ki lehet hozni önmaga egy jobb verzióját. Jó látni azt az önbizalmat, amivel a vendégek kilépnek az ajtón. Imádom ezt az érzést, ez motivál minden nap, ez a mi feladatunk a szalonban, hogy szebbé és boldogabbá tegyük azokat, akik hozzánk jönnek. Mi egy igazi kézműves szakma vagyunk, a kezünkben lévő tudás az, amivel nyújtunk valamit a vendégeinknek. Emellett mindig keresem az újat, mert ahogy a világ változik, úgy nekünk is meg kell újulnunk. Mindig vannak új trendek, új irányok, eszközök, anyagok. Ezek nélkül nem is lehet igazi minőséget készíteni.

Miért éppen fodrász lettél?

A kreativitás és az alkotásvágy vitt efelé. Édesapám jó barátja volt egy mesterfodrász, így ismerkedtem meg ezzel a műfajjal már egészen korán. Az általános iskola vége felé a nyarakat már az üzletében töltöttem, így szerettem meg a szakmát.

Van olyan tabu haj téren, amit minden magyar nőnek megtiltanál?

Van, de ez nem csak a magyar nők sajátossága szerintem. A megfelelő hajápolás hiánya és az otthoni hajfestés/szőkítés a legnagyobb probléma. A selyemruhájára mindenki nagyon vigyáz, speciális mosószerrel próbálják elérni, hogy vadonatújnak látsszon. A hajunk is megérdemelné, hogy ne csak akkor költsünk rá, ha már baj van. A hajnak is szüksége van a legjobb minőségű termékekre, hogy sokáig szép és egészséges maradjon, pláne, hogy minden nap „hordjuk” is…

A 3 legfontosabb hajtermék aminek minden nő polcán ott lenne a helye…

Jó minőségű, a hajtípusnak megfelelő sampon, balzsam, egy Leave-in hidratáló vagy hővédő spray, és ha lehet még egy pluszt mondani, egy jó minőségű hajszárító.

3 ok, amiért a fodrászat a legszexibb szakma.

Az egyik, hogy láthatod, ahogy egy önbizalomhiányos nő néhány óra alatt átalakul a kezeink között. Fantasztikus érzés látni, hogy milyen hatással van rájuk. A másik, hogy valahol mi hozzuk el a divatot a vendégek életébe. A stílusunk a személyiségünk, az ízlésünk így válik valóssá újra meg újra. A harmadik pedig az, hogy ez a szakma sosem lesz unalmas, mindig megújulunk, ahogy a divat is változik évről évre.

Mik a kedvenc hajas alapanyagaid „beauty” területről, vagy olyan irány, amit követsz?

Az Olaplex márka – ami Jennifer Lopez és Kim Kardashian szépségtitka – még mindig nagy kedvencem, ezek a forradalmi termékek tényleg megváltoztatta a munkám minőségét. Emellett nagyon szeretem a klímakompenzált csomagolású vegán és káros anyagoktól mentes termékeket. Imádom bennük, hogy gyönyörű tőlük a vendégeim haja és a környezetet sem szennyezem eközben.

Mire vagy a legbüszkébb?

Hogy őszinte legyek, a koncepció szalonomra, a StyleBarra, ami bárhol a világon megállná a helyét. Na meg persze arra, hogy nemcsak találkozhattam Charlize Theronnal, de a haját is megcsinálhattam.

Vannak olyan 21. századi ketyerék, amiket szívesen kérnél egy jó tündértől?

Az okos hajszárító, amiről még csak hallottam, de még nem próbáltam. Beprogramozod a haj minőségét és egyebeket, majd beállítja, és elmenti a legoptimálisabb hőmérséklet és sebesség konfigurációt a vendég hajához.

A legsármosabb pasihaj a mozivászonról:

Gene Kelly, igazi klasszikus, és meg jól is táncolt.

Milyen témákra, hangvételre számíthatnak tőled a jövőben az olvasók?

Őszintére és szókimondóra leginkább. Természetesen a divat, lifestyle témák érdekelnek a legjobban és persze azok az emberek, akik az igazi divatot diktálják, a sztárok, szupermodellek fodrászai. Emellett a szalonban mindennap előforduló dolgok, hajszínproblémák, hajápolási témák és tippek is elő fognak jönni, hiszen ezek azok, amiket nap mint nap csinálok a vendégekkel és sosem lehet őket elégszer átbeszélni.