Így figyelj a bőrödre a menstruációd alatt!

2019. május 23. |

A menstruáció alatt zajló hormonális változások hatással lehetnek bőrünkre is: pattanások, mitesszerek alakulhatnak ki, vagy épp szárazabb lehet az arcunk. Ugye ismerős? Minden nő tapasztalta már a hormonok okozta változásokat, de az már kevésbé ismert tény, hogy bőrünk állapota 28 napos ciklusunk aktuális stációjától is függ.

A saját “bőr-ciklusunk” megértése az első lépés ahhoz, hogy tudjuk, mit tegyünk azért, hogy bőrünk friss és ragyogó legyen, bármit is mutat a naptár. A Foreo, a vezető svéd szépségápolási márka most megosztja a ciklushoz igazított bőrápolási tippjeit.

Hogyan alakítsuk ki saját “bőr-ciklusunkat”?

1. szakasz: menstruáció időszaka (1.-5. napig)

Már a menzesz első napján hajlamosabb bőrünk a pattanásokra. Az extra ösztrogén dózis ösztrogén dominanciát és bőrgyulladást okozhat, míg a megnövekedett tesztoszteron a zsírtermelést fokozza. Ezek a hormonszint-emelkedések befolyásolják bőrünk vastagságát is. Ennek tudatában, és mivel a bőrünk ilyenkor zsírosabb lehet, mélytisztítás, akár dupla tisztítás javasolt. Használjunk erre higiénikus és hatékony arctisztító készüléket!

2. szakasz: follikuláris fázis, azaz tüszőérés (5. – 15. napig)

Ciklusunk félidejében bőrünk általában szárazabb és vékonyabb az ösztrogén csökkenésének köszönhetően. Ebben a szakaszban a legfontosabb a bőr hidratáltságának megtartása: rendszeres bőrtisztítás, hidratálás és sok-sok folyadékpótlás ajánlott. Ebben a szakaszban használjunk hidratáló maszkokat és olyan termékeket, amelyek nemcsak kényeztetik bőrünket, de védik is azt, valamint visszaállítják a bőr védőrétegét.

3. szakasz: luteális fázis (15. – 28. napig)

A ciklus utolsó szakaszában a véráramlás megnő és a bőr újra ragyog az emelkedő ösztrogén szintnek köszönhetően. Ebben a szakaszban a bőr jóval könnyebben képes magába szívni a krémek összetevőit. Használjunk gazdag összetételű, amino savakkal és E vitaminnal dúsított készítményeket, amelyek fokozzák a sejtműködést és támogatják az immunrendszert.

Minden nő ciklusa más és más, de a legfontosabb hogy tudjuk, mire van szüksége a saját testünknek és bőrünknek. Bár a fentiekben általános ciklus szakaszokat mutattunk be, fontos tudnunk, hogy ezek egyéntől függően változhatnak.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra? new school of makeup

Hogyan csaljunk tavaszi üdeséget az arcunkra?

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai férfi illat

Az elmúlt évek legizgalmasabb férfiillatai

A legcukibb húsvéti szépségboxok bőrápolás

A legcukibb húsvéti szépségboxok