Luxuskényeztetés a testünknek és a lelkünknek

2019. október 20.
Beköszöntött az ősz, ilyenkor a testünk még inkább vágyik a kényeztetésre. Szauna, masszázs, testkezelések: az őszi fáradtság és a rosszkedv hatásos ellenszerei. Most egy olyan frissítő testkezelést ajánlunk, amely nemcsak a testünket és a lelkünket hozza lendületbe, de a bőrünket is selymessé, puhává varázsolja.

A testradír nem éppen a leggyakrabban használt kozmetikum a fürdőszobánkban. Az arc-, a haj- és a testápolók rendszeres alkalmazása után, ha éppen nem felejtjük el, néha-néha elővesszük, és a zuhany alatt átdörzsöljük vele a testünket. Milyen jó, ha mindezt nem nekünk kell elvégezni, hanem egy kényeztető testmasszázs részeként a szakavatott masszőr gyengéd mozdulatokkal távolítja el az elhalt hámsejteket a bőrünkről. Néha jólesik ez a kis luxus, nemcsak a bőrünk válik tőle bársonyosan puhává, de a relaxáló masszázs az egész szervezetünkre, sőt még a lelkünkre is jótékony hatással van.

A budapesti Aria Hotel Harmony Spa wellnessrészlegének idei őszi kínálatából egy 90 perces frissítő, citrusos testkezelést próbáltam ki, és őszintén állíthatom, hogy egy különleges élményben volt részem. Külön örömömre szolgált, hogy a kezeléshez használt készítmények magyar termékek voltak, méghozzá a L’amia Natura natúrkozmetikai márka vegyszermentes olajai és testradírja, amiket Gáspár Viktória aromaterapeuta és termékfejlesztő sok éves tapasztalatai és vendégei visszajelzései alapján állított össze. A kezelési rituálé első részét a testradírozás képezte, amit a masszőr gyengéd, de határozott mozdulatokkal végzett. Nagyon kellemes érzés volt, ahogy a testradírban lévő cukor- és sószemcsék finoman végigmasszírozták a bőrt, így távolítva el az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről. A radírban kókusz és shea vaj is található, ezek az összetevők a bőr táplálásáról gondoskodnak, míg a zöld mandarin, aminek finom illata betöltötte a kezelőhelyiséget, frissítő, revitalizáló hatással bírt.

Amikor a bőröm tökéletesen tiszta lett, és felkészült a további kényeztető hatóanyagok befogadására, jött a második felvonás: egy fantasztikus testmasszázs illatos olajokkal. Jojoba- és sárgabarackmag-olaj, narancsvirág- és keserűnarancs-olaj, amelyek nyugtatták a testet és a lelket. A halk zene, a finom illatok, a masszázs hol simogató, hol erőtejesebb mozdulatainak koreográfiája együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy a 90 perc alatt tökéletes ellazulásban legyem részem. Szerencsére a masszázs után nem kellett sietnem, kipróbálhattam még a wellnessrészleg gőzkabinját is. A meleg gőz tovább segítette a relaxálást és a hatóanyagok beszívódását a bőrömbe. A kezelés után még napokig élveztem, hogy mennyire puhává, bársonyossá vált a bőröm, és csak arra vágytam, hogy ez az eredmény még sokáig kitartson.

További információ: https://harmonyspabudapest.com/hu/