Parfümhöz szabták a koktélokat a legszebb magyar skybarban

2019. szeptember 18.
Szeptember 17. és október 20. között az érzékelésé és a csábításé a főszerep a világ 10 legszebb skybarja közé választott budapesti tetőteraszon. A High Note Skybar és a Boss The Scent koprodukciójában két különleges, parfüm ihlette koktél született, amelyet mi is megkóstoltunk.

Az új, szeptember elején bevezetésre került Boss The Scent Absolute-ról egy dolgot lehet tudni biztosan, mégpedig, hogy lebilincseli az érzékeinket. A két intenzíven csábító illatújdonság a ‘For Him’ és ‘For Her’, az eredeti illatok mélyebb, gazdagabb változatai, méltó folytatásai a nagy elődöknek.

A márka a csábítás jegyében dobta piacra a duót, de a Bosstól megszokott módot a „körítésre” is figyeltek. A különleges bevezetéshez extra megoldások, kreatív együttműködések párosulnak, persze mindez úgy, hogy minden cseppjükkel az illatok érzékiségét, csábító hatását fokozzák.

Parfümből koktél?

A Boss The Scent illatok így szövetségbe léptek – a Condé Nast Traveler által is – a világ legjobb rooftop bárjai között számon tartott Aria Hotel High Note Skybarral, hogy az érzékelést közösen a végletekig fokozzák. A két új illatra, két új limitált koktélt (szeptember 17. és október 20. között kóstolhatjuk a skybarban) szabtak.

A bemutatón mi is ott jártunk, sőt, kóstoltuk is a két koktélt. A High Note SkyBar Bar menedzserei a Boss The Scent Absolute for Him és For Her koktélok megalkotásakor – mind megjelenésben, mind az ízek világában – szerették volna felidézni azt az érzést, amelyet ezek az egyedi illatkeverékek adnak, és ez nagyon korrektül és finoman sikerült is. Mind az alkoholos, mind a mentes női és férfi koktélokban visszaköszönnek az illatokban megtalálható összetevők különleges jegyei.

A bár szuperszéles italválasztékának részeként izgalmas fine drinking koktélokat is kínálnak, ebbe az illusztris társaságba kerül most fel egy hónapig a Boss két új illatát „megidéző” koktélkettős. A koktélpárt Gózon Péter és Mihály Richárd bármenedzserek álmodták meg. Lássuk, ők hogyan is írják körül alkotásaikat!

A vodka és a vetiver ereje 

„A Boss The Scent Absolute for Her női parfümnél a klasszikus Espresso Martini koktélt gondoltuk újra, ezért a vanílián felül egy barackos mézvizet használunk, amit mézből, forró vízből és baracklikőrből készítünk. A vodkát megtartottuk, és természetesen a friss espresso kávé se maradhatott ki, teljessé téve az élményt. Mind a női, mind a férfi parfüm egyik alkotó eleme a vetiver, amely enyhe füstős háttérillatot kölcsönöz a parfümnek. Szerettük volna ezt mindkét italban megjeleníteni, így ebben az esetben a díszítés részeként elhelyezett kávészemeket kicsit megpörköljük egy házisárkány segítségével.”

Gyömbérsörbe ágyazott rum

„A Boss The Scent Absolute for Him férfi parfümnél a Dark’n Stormy méltán híres kevert italát gondoltuk újra. Egy Agricolt, francia stílusú rumot választottunk alapnak, ami a koktél egyik legmeghatározóbb alkotóeleme. A gyömbérsör nem maradhatott ki, hiszen nincsen Dark’n Stormy gyömbérsör nélkül, amely egy alkoholmentes „sör” fajta. Ezeken felül a vetiver illatra utalva egy bárkanálnyi félig érlelt Mezcalt használunk, kevés lime-levet és egy Jerry Thomas nevű bittert, amelyben dominálnak a szegfűszeg és a fahéj ízei. Az utolsó alkotóelemet csak a legvégén csöpögtetjük az ital tetejére, hogy aranybarnás befejező réteget, valamint első illatot adjon a koktélnak, amit akkor fogunk érezni, amikor először emeljük szánkhoz a poharunkat.„