3 egyszerű, mégis profi eszköz a napi bőrápoló rutinodhoz

2019. november 05.
Varga Erika holisztikus bőrterapeuta, a marieclaire.hu szépségbloggere ezen a héten 3 bőrszépítő eszközzel áll bele a téli arcápolás témakörébe. Érkezik a Jéghenger, a Guasha kő és a Mili Pure Spray.

Ha annyira szereted a bőrápolást, mint én, akkor értékelni fogod ezeket a „bőrbarátokat”: Jéghenger, Guasha kő és Mili Pure Spray. Mindhárom bőrszépítő eszköz világszerte kivívta a szépségszerkesztők és szépségipari szakemberek elismerését. Garantálom, hogy neked is sokat segítenek, ha extra kevés időd jut bőrápolásra, mégis a legtöbbet akarod kihozni a bőröd szépségéből.


Jéghenger

Elsőre furcsán hangzik, de ha megszerezted és használni kezded, le sem akarod tenni. Gondolom keltél már fel reggel te is egy bulis, vagy álmatlan éjszaka után úgy, hogy egy pufi fej nézett rád vissza a tükörben. Nyugi, probléma megoldva! A Jéghenger nemcsak a duzzanatok ellenszere, de csökkentheti a pórusok méretét is, amivel gátolja a mitesszerek megjelenését. Serkenti a nyirokműködést és anti-aging hatása is van.

Hogyan használd?

Mielőtt beveted, tedd be a hűtőszekrénybe legalább négy órára. A bőrödet a szokásos rutinod szerint tisztítsd meg és görgesd át vele. A szemkörnyéknek szentelj nagyobb figyelmet, mert könnyen táskásodik, jobb megelőzni a problémát, mint utólag kezelni.

Guasha kő

Ha nincs időd rendszeresen arcmasszázsra járni, akkor feltétlenül szerezd be ezt az ügyes segédeszközt. A kínai gyógyászat a test különböző pontjain használja, mert remek vérbőség fokozó, segít feloldani az izmokban kialakult csomókat. Neked szuper hatékony kiegészítő lesz egy gyors arcmasszázsra, hogy izmaid fittek legyenek, és sokáig megőrizd fiatalos vonásaidat.


Hogyan használd?

Mindig az arc közepétől kifele haladva dolgozz vele. Egy-egy mozdulatot ötször-hatszor ismételj, és a húzások erősségét igazítsd a tűréshatárodhoz. Nem szabad dörzsölni az arcbőrt, hanem egyenletes, hosszú mozdulatokat kell végezni. Bátran használd a szem alatti területen is.

Mili Pure Spray

Egy hidratáltság mérő és párásító eszköz egyben, aminek télen-nyáron nagy hasznát veszed, ha száraz, vízhiányos a bőröd. Amitől egyedi és eltér minden hidratáló spraytől, hogy molekuláris hidrogénnel dúsított vizet permetez, ami a legerősebb toxinmentes antioxidáns. Nemcsak nedvességgel látja el a bőrödet, de gátolja a gyulladásos folyamatok kialakulását, ill. lerövidíti a problémák gyógyulási idejét is.

Hogyan használd?

Bárhol és bármikor fújj, ha úgy érzed, szomjas a bőröd. Egyre ügyelj: mindig tiszta bőrön alkalmazd, mert a hidrogénes víz molekulái ultrafinomak és gond nélkül bejutnak a pórusokon, szemben a sima vízzel. Ezzel nem csak a bőrfelszínt, hanem a sejtek közötti teret is képesek nedvesíteni. É hogy hogyan is csinálom én? Reggel ébredés után megtisztítom a bőrömet, majd befújom jó alaposan a Mili Pure Spray által előállított hidrogénes vízzel. Utána kézzel bemasszírozom az arcolajomat, ami gond nélkül felszívódik, mert van elegendő víz a bőrömben. Ezután átgörgetem a Jéghengerrel, hogy feszes és üde legyen. Utolsó lépésként pedig megmasszírozom hosszú és mély mozdulatokkal a Guasha kővel.

Szöveg: Varga Erika
Fotó: Getty Images, Marie Claire Archív