Hamarosan nyit az első sminkmúzeum

2019. november 28.
New Yorkban a tervek szerint jövő tavasszal megnyitják az első makeup múzeumot, ahol a smink többezer éves történelmét mutatják majd be. Nagyon látványos formában.

A 2020 tavaszán (jó eséllyel májusban) debütáló Makeup Museum szerintünk igazán hiánypótló, ráadásul úgy tűnik, hogy tényleg komoly munkát fektetnek bele. A kiállítási anyag hihetetlenül izgalmasnak ígérkezik, többek között megtudhatjuk például, hogy milyenek voltak a sminkek tízezer évvel ezelőtt, de elmélyülhetünk a smink a társadalomra gyakorolt hatásaiban is.

Természetesen több tematikus tárlatot is terveznek, az első kiállítás neve Pink Jungle: 1950s Makeup in America lesz, amely az 1950-es évek élénk színvilágú amerikai sminkkultúrájával és trendjeivel foglalkozik majd.

Cicaszem és buja rúzs

Ez volt az az évtized, amelyhez az Elizabeth Arden, a Max Factor és a Sally Hansen ikonikus márkák születését kötik. De láthatunk majd remek példákat az akkori popkultúra sminkjeire, Marilyn Monroe buja vörös rúzsára és Brigitte Bardot legendás cicaszem sminkjére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Makeup Museum (@makeupmuseumofficial) által megosztott bejegyzés, Nov 25., 2019, időpont: 6:12 (PST időzóna szerint)

A Makeup Museum pontos címe Gansevoort Street 94. lesz, ha éppen arra járnátok, ahol egyébként csak hat hónapig lesz látogatható. A jövőben úgy tervezik, lesz egy állandó helye, illetve az Egyesült Államok-szerte több kapcsolódó tárlata is.