A legragyogóbb ünnepi sminkek

2019. november 19.
A csillogás szerelmeseinek kedvez az év egyre közelgő utolsó hónapja. Karácsonykor és szilveszterkor tényleg nem kell visszafognunk magunkat, ha igazán extra sminkre vágyunk. Jöjjön is egy inspiráló magyar beauty editorial a decemberi fényeknek szentelve.

A csillogó sminkek terén a “more is more” elvét követve bevetheted a pigmenteket, glittereket, az arany vagy ezüst füstfóliát vagy a mostani szezon egyik legnagyobb trendjét, a különböző applikációkat, legyen szó akár gyöngyről vagy strasszról. Az év legragyogóbb ünnepeihez a legragyogóbb smink passzol. Íme néhány ötlet Varga Virág sminkmestertől, amivel biztosan ragyogni fogsz:

Smokey eye glitterekkel – Nikol

A sminkben örök klasszikus a füstös szem, mint a ruhatárban az a bizonyos kis fekete ruha. A szokásos neutrális barnák vagy a fekete helyett használj bátran színeket, a pirosas-rózsaszínes tónus igazán ünnepivé teszi a megjelenésedet. Feldobhatod a sminket glitterekkel, mely a külső szemzughoz rakva cicás hatást eredményez.


Fémes fények a négyzeten – Edina

A fémes csillogás arany vagy ezüst színben telitalálat az ünnepekre. Választhatod az ruhád színéhez passzoló vagy a bőrtípusodnak/szemszínednek megfelelő árnyalatot. Metál hatású szemhéjpúderrel árnyald a szemhéjadat, majd a belső szemzugba ragassz néhány csillagot, hogy biztos beragyogd az estét. Az highlighter színe mindenképp illeszkedjen a szemfestékhez.

Egy tipp: Ha a szájfényedbe keversz egy kicsit a highlighterből, még harmonikusabb lesz az összkép.

Füstfólia kontra nude smink – Emilia

Varga Virág személyes kedvence a füstfólia, amellyel garantáltan túlragyogsz majd mindenkit. Mellé elég egy letisztult sminket készíteni, natúr, barnás árnyalatokkal árnyékold a szemet valamint a szájra is nude-ot válassz. Ha bevállalósabb vagy, a szemhéjadon felül ragaszthatsz a füstfóliából a halántékodra vagy akár a hajadba is.

Az idei nagy klasszikus, a gyöngy – Anastasia

Kétség kívül az idei év egyik legnagyobb slágere a gyöngyök, strasszok és kövek használata. Mehet akár a szemedre, az arcodra, szádra. Működik tusvonalként – ha nagyobb és kisebb gyöngyöket használsz, dinamikusabb lesz a hatás -, vagy csak véletlenszerűen elhelyezve a felső- és alsó szemhéjon. A merészebbek az arc különböző pontjaira is felragaszthatják, biztosan minden szem rád fog ezután szegeződni.


Modellek:
Nikol, Edina, Emilia, Anastasia – Face Model Management, @facemodelmanagementhungary
Fotó: Ombodi Gergő, @ombodigeri
Haj: Radványi Fruzsina, @radvanyifruzsina
Smink, koncepció, szöveg: Varga Virág, @makeupbyvirag
Styling: Kiss Mark, @kissmark

Ruha: Maison Marquise by Kiss Mark, Kiss Mark