A legvagányabb szilveszter-kompatibilis sminkek a kifutókról

2019. december 31.
Játékosság, drámai megoldások, extrém csillogás, elnagyolt vonalak. A szilveszteri sminkek világába rengeteg izgalmas, extra kreációt becsempészhetünk a kifutókról. Mutatjuk a kedvenc inspirációinkat!

Prada

Biztos arany középút az extrém sminkre vágyóknak, és különösebb kézügyesség sem szükséges elkészítéséhez. Nem kell hozzá más (egy jó kis alapozáson kívül), mint egy brutál jól pigmentált fekete szemhéjgél, és piros rúzs. Meg némi bátorság, hogy viselni tudjuk.

Fendi

Viszonylag szelíd verzió a válogatásunkban, de nem egy 5 perces művelet. Itt aztán lehet a finom mályvás árnyalatokkal és a satírozással játszani. A make-upban itt a csíziót a szem alatti fénygél,és a tűpontos, kontrasztos kontúr adja. Szexi, csajos választás.

Moschino

A Moschino idén sem hagyta cserben a dögös díva stílus kedvelőit. Itt a rúzs színének, és felvitelének is ötcsillagosnak kell lennie. A hab a tortán a játékos szemkontúr, cicának álcázva, és a szupertrendi, Brezsnyeves-jellegű, dús szemöldök spanyolos hangulatban, zselével hadrendbe igazítva.

Frankie Morello

Morello mester idén nem finomkodott, irtó látványos, csillogó, egy „alapanyagos” sminkkel állt elő, de nekünk természetesen nem kell pontosan lemásolnunk, ha hasonló, de szerényebb verzióval mennénk az óévet búcsúztatni. Teddy-henger helyett nálunk jöhet egy kedves kis sminkecset, de dolgozhatunk az ujjbegyekkel is. Apró csillámpöttyök az orcán, gazdagon felvitt szemhéjsmink, vagy a bátrabbaknak maszkot imitáló alkotás az arcon. Munkára fel!

Thierry Mugler

A francia dizájner idén egy szerényebb választással állt a kifutókra. A klasszikus sminkre make-up artistjaival egy határozott, pengeéles szemöldökvonalat húzatott keresztben a backstage-ben, olyat, amit 100 év távlatából is megirigyelnének az Old-Hollywood némafilmes csillagai. Izgalmas sminkfogás lehet, amit soha jobbkor nem próbálhatunk ki, mint a szilveszteri bulik homályában.

Dries Van Noten

Van Noten modelljeinek sminkjével mi már a parti elején lehúzhatjuk a függönyöket, sejtelmes, állandósult formában. Az izgalmas, színes tollkreációkat elég a frufrunkra, vagy annak híján a homlokunkra, a hajunk tövéhez csatolni, persze miután elkészítettük az alapsminket. Mindez ebben az esetben egy mészfestékre hajazó szemhéjfesték, elnagyoltan, mégis sikkesen eldolgozva a szemkörnyéken. Bár a mázolómestereknek az építőiparban biztosan nem fizetnének hasonló kivitelezésért, de egy szilveszteri buliban, friss, izgalmas sminktrendként biztosan megállja a helyét.

Off White

A király új ruháját idéző inspiráció azoknak, akik ki is szeretnének tűnni, meg nem is, akarnak is egy kis sminket, meg nem is. A csillámmatricák a lustasági skálán elöl járók kedvencei is lehetnek, de akinek azért mégis lenne egy kis plusz türelme, fölös energiája, némi ezüst– vagy arany pigmenttel is „körbeszórhatja” az alkotását.

Balmain

Tökéletes megúszós választás, úgy, hogy senki egy percig nem fogja gondolni, hogy nem tűnünk ki a tömegből. Arany és ezüst verzióban is elkészíthetjük, de nem érdemes koktélozgatni, pezsgőzgetni már előtte. Itt ugyanis fontosak a kontúrok és a lehető legnagyobb precizitás az ecset- vagy applikátor kezelésnél.

Valentino

A fél kézzel még a karácsonyba kapaszkodók biztos kedvence lehet a Valentino által a kifutókon körbefuttatott smink. Egyszerre alkalmi, drámai, és kelt luxus-érzetet. Garantáltan macerás az aranyszálak felvitele, és sírni sem nagyon érdemes az este során vele, így csakis nagyon nagy önuralommal bíróknak ajánlott, mind az elkészítést, mind pedig a viselését tekintve.

Fotók: Imaxtree.com