Optikai szájnagyobbító trükkök

2018. szeptember 14.
Az elmúlt években a „teltszáj-kultusz” a tetőfokára hágott, melynek hatására a szájfestés visszatért az egyik legnagyobb trendformává a sminkek világában. De mit tegyünk, ha nekünk nem a topmodellek duzzadt ajka jutott?

Smink: Putnoki Réka, modell: Kovács Réka, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

A sminkelésnek alapjáraton két – a külsőnkre ható – funkciója van. Egyrészről dekorálunk, másrészről korrigálunk vele. Optimalizáljuk a külsőnket, melynek hatására növekszik az önbizalmunk, ami természetesen már a kisugárzásunkra is hat. Nézzük akkor a szájfestési trükköket!

Színterápia

Sokan nem tudják, de a színeknek páratlan lélektani hatása van, melyek közül az egyik legerőteljesebb manipuláló jelleg az élénkség. Tehát amennyiben a szánkat nagyobbnak akarjuk láttatni, az egyik legegyszerűbb megoldás megtalálni a számunkra legpasszentosabb vibráló színt. Ide tartoznak a vörös hűvös és meleg árnyalatai, valamint a belőlük származó narancsok és fuksziák.


Smink: Galvácsy Gábor, modell: Kisbajcsi Fanni, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Fényeljünk!

A következő szájnagyobbító módszer a fényhatás. Mind a színtelen szájfények – melyeknek üveghatása van -, mind a kicsi csillámdarabokkal ellátott rúzsok az ajkunkra vetődő fényt manipulálják. És ettől bizony duzzadtabbnak tűnik az ajkunk.


smink: Galbovy Cynthia, modell: Mészáros Emma, haj: Huszka Petra, fotó: Jámbor Zsófia

Az idei trendsminkek egyikében szerepet kapott ennek a fényhatásnak egy egészen eltúlzott, strasszos, csillámos variánsa. Így akár az extrémebben csillogó díszítési formák is „legálisan” alkalmazhatóak, ha máskor nem is, de egy menő partiban, egy cool szerkóval biztosan.


smink: Pallag Evelin – NSM Senior Team. modell: Dominika – Face Model Management, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia

Örök klasszikus: a kontúrozás

A matt, visszafogottabb rúzsszínekkel szimpatizáló nőtársaimnak a régen bevált szájkontúr ceruza fontosságára hívom fel a figyelmét. Alapszabály, hogy a ceruzának mindig kicsit sötétebbnek kell lennie a szájszínnél, hisz csak így lesz kontúr-jellege. Az is nagyon fontos, hogy dörzs- és vízálló ceruzafajtákat alkalmazzunk. Ezek a „megbízható” termékek garantálják, hogy a rúzs kopása egyenletes lesz.

A kontúrozás lehetőséget nyújt arra, hogy a keskenyebb területeket finoman megnöveljük. Ennél a módszernél az a szabály, hogy az ajakformát párhuzamosan kövessük, és kerüljük a túlzásokat a méretnövelésnél. Ez általában 1-2 mm-t jelenthet, nem többet.


smink: Molnár Szilvia, modell: Mártai Petra – Face Model Management, haj: Lencsés Dóra, fotó: Jámbor Zsófia