New-glamorous, alkalmi sminkek másképpen

2019. december 19.
Szokatlan, látványos és kifejezetten alkalmi sminkekkel melegít a szilveszteri buliszezonra Páll Adrienn, a New School of Makeup Sminkakadémia vezető oktatója.

Emlékszel azokra a gyerekkori füzetekre, amik tele voltak olyan matricákkal, amiket aztán a másik oldalon pózoló Barbie figurára lehetett felragasztani? Tündöklő fülbevalók, nyakékek, tiarák, különböző színű frizurák, kendők, sálak, tollak és megannyi gyönyörű ruhaféle, amiket mind saját elképzelésünk szerint rendezhettünk el a csupasz babánkon. Most a 8 éves kislányom nagy kedvence ez a játék, bár ő már akár applikációkon keresztül is csinosíthatja a lányokat.

Ha belegondolok, a felnőtt életben most sincsen ez másképpen, amikor kitaláljuk, hogyan is akarunk kinézni egy fontos alkalmon, bár közel nem merünk olyan bátran próbálkozni, mint akkoriban a babánkon.

New-glamorous, alkalmi sminkek másképpen

A jó hírem viszont az, hogy ha valamikor, akkor most aztán teret ad a divat az efféle játékos kísérletezéseknek. Egy olyan divathullám jellemzi az idei lookokat, ami rendkívüli szabadságot és teret ad a szépség individualista megjelenítésének. A különleges jelző a ’new-glamorous’, így minden olyan kellék, ami eddig csak egy jól felszerelt hobbibolt vagy Röltex polcán csücsült és ruha-gazdira várt, most ’legálisan’ felhasználható az arcra, a hajra, a kézre és a nyakra is úgy, ahogy eddig nem is gondoltad volna. Csillogó kövek, gyöngyök, csillám, strassz és egy latex bázisú műszempilla-ragasztó segítségével csodákat tudsz művelni.

Íme néhány remek ötlet:

1.
Válassz egy strasszal díszített fejpántot, majd ugyanolyan színű és formájú Swarovski kövekkel díszítsd fel a szemsminkedet és a nyakadat is. Egy bőrbarát glitter-ragasztó kiváló megoldás a kivitelezéshez.


Fotó: Robin Czunderlik, 
Modell: Emília – Face Model Management, Smink: Kürti Nanett– NSM Senior Team, Haj-asszisztens: Nagy Tímea

2.
Amennyiben a romantikus lookokat kedveled jobban, akkor neked a gyöngyökkel díszített szemsminket ajánlom a figyelmedbe. Frappáns lehet a gyöngy-nyakékeddel összehangolni a szín- és formavilágot, így tökéletes lesz az összhatás.

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Vivien – Different Model Agency, Smink: Fekete Böbi– NSM Senior Team, Haj: Lencsés Dóra

3.
Igazán egyedi hatást tudsz elérni, ha egy klasszikus smink mellé egy szűken összefogott, hullámcsattokkal megbolondított frizurát készítesz, majd felvarrható ruhadíszeket ragasztasz a füledre. A rögzítéshez bátran használj műszempilla ragasztót.

Fotó: Robin Czunderlik, Modell: Anastasia– Face Model Management, Smink/haj: Lencsés Dóra– NSM Senior Team