A szépségguruk megjósolták 2020 legizgalmasabb trendjeit

2020. január 06.
Zsályazöldbe borult szemsminkek, Föld Anyát idéző természetes tincsek, és a szempillatövek helyett a szemöldökcsont alatt futó tusvonal. Meglepő trendekben nem lesz hiány idén sem.

A legnagyobb sminkmesterek és sminkmárka-alapítók ültek össze Ausztráliában, hogy megpróbálják beazonosítani az előttünk álló év legdominánsabb make-up trendjeit. A Daily Mail külön cikket szentelt a szakértőcsapat által összeállított trendtippeknek, amelyből a legérdekesebbeket most mi is megmutatjuk nektek.

Fotó: Imaxtree

Természetesség a köbön

Úgy tűnik, a Photoshop egyeduralma lassan, de biztosan megingott. Egyre inkább divat az igazi, az eredeti, és mindez a természetes hatású haj, köröm és bőr esetében is igaz. Visszaszorulóban vannak a kémiai hajegyenesítések, és az Instagram szűrők népszerűsége is lecsengőben. Az arcbőr tekintetében mindez azt jelenti, hogy a gazdagon használt highlighter és drámai hatású kontúr-őrület trendjéből kilépve a sugárzó, enyhén sminkelt bőrre szavazunk. A természetes hatás mellé elfér egy kis visszafogott elő-highlighting. Vagyis finoman felvihetünk némi fényt a szerényebb ragyogás érdekében, méghozzá folyékony formában, még az alapozó felkenése előtt. Az eredmény puha, látványosan ragyogó bőrfelület lesz, sokkal természetesebb hatással.

Fotó: Imaxtree

Úszó tekintet

A szemhéjunkkal idén különösen sokat elárulhatunk. Színek terén a földes árnyalatok kerülnek előtérbe, a kedvencek között pedig a zöld, a korallpink és a sáfránysárga szerepel. A mindent vivő trend 2020-ban az absztrakt szemsmink lesz, ami nem új, de egyre izgalmasabb formában van jelen. 2019-ben szerényen a szempillatövek környékén láthattuk, de az idei évre szinte a szemöldökcsontig csúszik fel az alkalmazása. A szemhéjon “úszó” tusvonal nem épp szerény sminkválasztás, és ez igaz a színekre is. Lehet harsány narancssárga, halványkék, de természetesen fekete is. A lényeg, hogy hajszálpontosan rajzoljuk meg, és szimmetrikus legyen a két oldal.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nushafarin Make-up 🇬🇧 (@nush.mu) által megosztott bejegyzés, Aug 12., 2019, időpont: 2:18 (PDT időzóna szerint)

Zsályazöld a király

A természetesség kacsint ki a szemhéjpúderek terén is a trendekből – itt a szürkés hatású zsályazöld szignózza az idei évet. A már említett földszínek közül ez lesz a leginkább domináns, főleg finom, selymes formulákban, kellemes textúrákban, mindenféle csillogás nélkül. Gyönyörűen passzol hozzá kiegészítőszínként a mentazöld, a lila és az őszibarack, kellemes kontrasztot teremtve, ajkak terén pedig jöhetnek a szilvaszínű és a burgundi rúzsok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ROWI SINGH⚡️🌻 (@rowisingh) által megosztott bejegyzés, Dec 27., 2019, időpont:

12:40 (PST időzóna szerint)


Forrás: Daily Mail