3 nagyon ütős tavaszi sminktrend a kifutókról

2020. március 09.
Idén sem voltak szűkmarkúak trendek és színes, fantáziadús lookok terén a modelleket pazar sminkekben a kifutókra küldő backstage sminkesek. Mutatjuk is nektek a három kedvenc tavaszi sminkinspirációnkat.

Tükörfényű ajkak

A fény ereje az ajkakon úgy csap le idén, mint valami jobbféle make-up lézerkard, amely millió számra szórja a szikrát és a tükörfény-effektust. A fényláz ráadásul egy sor tervező bemutatóján központi eleme volt a sminkeknek: a Versace, a Chanel, az Etro és Marc Jacobs modelljeinek szája is szikrát vetett a 2020-as tavaszi–nyári show-kon. Szóval az első tanács tavaszra: elő az utóbbi szezonokban talán kissé hanyagolt ajaklakkokkal és -fényekkel!

A mi kedvenc inspirációnk:
Off-White

 

Vászonként használt szemhéjak

Ma már nagyon szabadon értelmezik a művészet és a smink közötti határokat a kifutók sminkmesterei, és ha akad bennünk is némi kreativitás, tényleg érdemes felkapaszkodni a trendek között futó art-vonatra. Ebben a szezonban pingálhatunk kényünkre, kedvünkre, egy-egy elrontott vonallal pedig csak még menőbbek lehetünk – szándékolt vonalvezetésnek álcázva. Lehet elegánsan, finoman, vékonyan húzott aranytussal játszani, vagy neonszínű szemhéjfestékekkel borzolni a kedélyeket, ahogy stílusok terén az absztrakt vagy expresszionista irányzattal is kísérletezhetünk – a kifutók világából vagy éppen a nagy festők albumaiból inspirálódva.

A mi kedvenc inspirációnk: Salvatore Ferragamo

 

Kitartó neon

Az élénk szemsminkeknek, neon rúzsoknak, vibráló árnyalatoknak idén sem áldozott le, sőt. A különbség csupán annyi, hogy duplázhatjuk is az élvezeteket, és egy neonárnyalat helyett akár kettőt is bevethetünk egy „területen” – mondjuk az ajkunkon vagy éppen szemhéjunkon. Ha egy hideg-meleg színpárosítás még neonrajongóként is meredek nekünk, akkor játszhatunk egy tónuson belüli kombinációkkal, akár a szempillák alsó és felső vonalánál is bevetve.

A mi kedvenc inspirációnk: Oscar de la Renta

Olvass tovább!

Fotó: Imaxtree