Kíméletes arcpeelingrecept csupa természetes összetevőből

2020. március 30.
Az esszenciális peeling gyakorlatilag minden bőrprobléma kezelésénél azonnal látható, érezhető, gyors eredményt ad. Fellazítja és eltávolítja a bőr felszínén elhalt hámsejteket, segíti a bőr megújulását, pórusösszehúzó és ráncsimító hatású, valamint javítja a bőr vízmegkötő képességét is. A benne lévő citrusok és gyengéd savaik segítségével a bőr kívülről és belülről is megtisztul és megújul. Nem karcolja a bőrfelületet, mert hámoldó hatása gyengéden hat. 

A citrusok és gyümölcskivonatok illóanyagai antidepresszáns hatásúak, fokozzák az endorfinok termelődését szervezetünkben, és hozzásegítenek az általános lelki egészségünk javításához is. Egyetlen fontos szempontra kell odafigyelnünk használatukkor: minden esetben szükséges a megfelelő fényvédelem, ha biológiai peelinget alkalmazunk a bőrünkön!

A biológiai peelinghez használhatjuk a következő gyümölcsöket vagy tiszta esszenciális olajokat: 

– ananász, papaya, citrusok, alma

– citrus esszenciális olajok (citrom, lime, mandarin, zöldmandarin, grapefruit)

Kiváló biológiai peelinget készíthetünk, ha összekeverjük például egy aloe növény géljét a fent említett gyümölcsök levével és az esszenciális olajok valamelyikével (1 teáskanál aloe gélhez 4-5 csepp gyümölcslét vagy 1-2 csepp esszenciális olajat és néhány csepp szezámolajat vagy lenmagolajat érdemes hozzáadni).

Az így kapott illatos, lágy textúrát a megtisztított bőrünkre kenjük fel, és pihenjünk le vele pár percre, majd langyos, vizes kézzel simítsuk át az arcot néhányszor, mielőtt lemosnánk. Ne dörzsöljük, simítsuk!

Az eredmény friss, feszes, ragyogó és sima arcbőr némi enyhe bőrpírral, ami a citrusoknak köszönhető, illetve annak, hogy megszabadítottuk arcbőrünket az elhalt hámsejtektől. Ilyenkor fokozódik a tápanyag- és az oxigénfelvétel is, ezért kenjük be vékonyan az arcunkat hidratáló fényvédőkrémmel a peelingezés után.

Ismételjük meg hetente egyszer a peelingezést – meglátjátok, néhány alkalom után nagyon látványos eredményt érhettek el a bőrötök frissen és egészségesen tartásában. Illatos szépítkezést kívánok!

Fotó: Getty Images, a szerző sajátja