Otthon is elkészíthető vegán hidroboost-maszk a legcsípősebb téli napokra

2020. február 02.
A hideg téli napok nyoma bizony a bőrünkön is meglátszódhat, így nem árt némi extra kényeztetéssel ellensúlyozni az időjárás viszontagságait. Ezúttal Nádasdi Krisztina vegán aromaterápiás kozmetikus otthon is elkészíthető vegán maszkreceptjét hoztuk el nektek!

Ennek a maszknak minden eleme könnyen beszerezhető – akár a sarki boltból is, ráadásul teljesen ehető, szóval az sem baj, ha egy kicsit marad belőle, hiszen belülről is táplálhatjuk a szervezetünket ezzel a természetes szépségpraktikával.

Hozzávalók:
egy harmad cukkini
késhegynyi kurkuma
késhegynyi nyers kakaópor
egy aloe vera növény szár
két evőkanálnyi növényi tej
egy narancs leve
opcionális: egy csepp tömjénolaj ( például DoTerra) vagy egy-egy csepp napraforgó-, jojoba- és mandulaolaj és egy kis kókusztejszín nagyon szárazbőrűek számára

Miért pont ezek az összetevők? A cukkini erősen hidrataló hatású, az aloe bőrnyugtató és hidratáló, a kurkuma antioxidáns és sejtregeneráló, a kakaópor tápláló. A kókusztej szintén táplálja a bőrt, a narancs leve pedig C-vitaminban gazdag és energiával lát el minket. Nincs más dolgunk, mint hogy turmixgépben összekeverjük a mixet. Arra ügyeljünk, hogy először csak egy nagyon kevés kókusztejet vagy kókusztejszínt öntsünk a mixerbe, ha túl darabos marad a keverék, akkor öntsünk még hozzá egy kicsit!

A megtisztított arcra kb 10-15 percre kell felkenni a keveréket és lepihenni vele. A hatóidő után langyos vízzel mossuk le a maszkot, majd tegyük fel a szokásos arcápolónkat. Ha marad, a kezünket is ápolhatjuk a maszkkal vagy akár meg is ehetjük a maradékot. Mivel nagyon aktív hatóanyagok kerülnek a keverékbe, egy kis vérbőséget okoznak a bőrben, de ez hamar elmúlik.

Fotó: Getty Images, Krisztina sajátja