A Coty a legújabb szépségvállalat, amely kézfertőtlenítő-gyártással segít

2020. április 02.
2020. március 25-én a Coty csoport New Yorkban bejelentette, hogy megkezdi a hidro-alkoholos kézfertőtlenítők gyártását a COVID-19 vírus elleni küzdelemhez. A termékek és az adományok várhatóan tízezrekhez fognak eljutni hetente.

A LVMH luxuskonglomerátum, a Clarins és a L’Oréal nagyvállalatok mellett a Coty is hidro-alkoholos kézfertőtlenítő gyártásba kezdett, amelyeket orvosi és sürgősségi szolgáltatóknak adományoz, ezzel támogatva a COVID-19 vírussal szembeni harcot.

A termékek ingyenesek, és márka azon orvosi és sürgősségi szolgáltatást nyújtó személyek számára juttatja el, akiknek nem áll rendelkezésre elegendő készlet a gyorsan terjedő COVID-19 vírus miatt. A kézfertőtlenítőkből természetesen jut a Coty alkalmazottainak a számára is, akik a fertőtlenítőszereket előállító üzemekben és forgalmazó központokban dolgoznak, de egyes kiskereskedelmi ügyfelek gyógyszertári alkalmazottainak is.

Monacótól Amerikáig készülnek a kézfertőtlenítők 

Az első kézfertőtlenítők gyártása az Egyesült Államokban és Monacóban lévő gyárakban kezdődött meg, további gyárak pedig még a héten megkezdhetik a gyártást. A termelés függ az erőforrásoktól, az elérhető anyagoktól, valamint a helyi kormányzati rendeletektől is. „Felelősségteljes szépségipari cégként rendelkezésre bocsátjuk az erőforrásainkat és a felszereléseinket, hogy segíteni tudjuk azon közösségeket, akiknek ebben a rendkívüli kihívásokkal teli időszakban szükségük van rá – mondta Pierre Laubies, a Coty CEO-ja. – Büszkék vagyunk arra, hogy kézfertőtlenítőkkel támogatjuk azokat a bátor szakembereket, akik a frontvonalon harcolnak a COVID-19 ellen.”

A Coty egyébként a világ egyik legnagyobb szépségápolási vállalatának számít – ikonikus márkák portfóliójával az illatok, a dekorkozmetikumok, a hajfestékek és a hajformázók, a bőr- és testápolók terén.

Olvastad már?