Az idei nyár legtutibb napvédői

2020. június 02.
A teljes bezártságból és a változékony tavaszi időjárásból szinte átmenet nélkül lépünk át az erősebb napsugarakkal érkező, egyre több szabadtéri programban gazdag nyárba. Összeállítottunk egy teljes csapatot azokból a nyári napvédőkből, amelyek közt a különböző bőrtípusúak és igényűek is megtalálhatják az igazit.


Ma már szerencsére óriási a kínálat az UVB- és UVA-védelmet biztosító termékekből. Legyen világos vagy sötétebb a bőrünk, pattanásokra vagy éppen szárazságra hajlamos, biztosan találunk tökéletesen illeszkedő indulót, ahogyan a vegán, prémiumminőség vagy éppen magyar termék elvárásokat is nagyon szépen hozza a napvédőpiac. Most az idei kínálatból mutatjuk be nektek a kedvenceinket, amelyek között rengeteg innovatív újdonság, kímélő, de mégis hatékony formula is akad. Mutatjuk, melyiket kiknek és miért ajánljuk!

Környezetbarát formula és flakon a Niveától
Protect & Dry Touch Napozó Krém Gél FF 30
Ára: 4599 Ft

A Nivea sokaknak alapválasztás a naptejszekcióban, a márka pedig az egyre erősebb környezet- és bőrbarát trendekhez igazodva, a zöldebb réteget, a zöldebb igényeket is kielégítve jött ki az idei szezonra egy olyan napozóújdonsággal, amely környezetbarát módon készül. Az új flakon és a biológiailag lebontható formula mellett viszont még nagyon sok egyebet is fel tud mutatni az UVA- / UVB-sugarak ellen is erős védelmet nyújtó krémzselé. 30 faktoros fényvédelemet biztosít, de extra vízálló hatással is rendelkezik. Hab a tortán, hogy ha jól alkalmazzuk, nem hagy fehér nyomokat a bőrünkön sem a bőrbarát, bőrgyógyászatilag tesztelt, praktikus újdonság.

Száraz tapintás és mikroműanyag-mentes szuperformula az Eucerintől
Sun Oil Control Dry Touch testre
Ára: 5590 Ft (SPF 30+) és 6190 Ft (SPF50+)

Az Eucerin Sun termékcsaládja is a tudatosság jegyében mutat fel újabb és újabb forradalmi lépéseket – textúra és csomagolás téren is. A márka napvédősorozata kizárólag ásványi és szerves UV-szűrőket tartalmaz, a készítmények többsége pedig a mikroműanyagok közé sorolható nejlont sem tartalmazza, mindeközben pedig a receptúra 70%-a biológiailag lebontható és a korallzátonyokra sem káros. Egyik legizgalmasabb újdonságuk – a Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF25 mellett – a Sun Oil Control Dry Touch napozó krémgél testre. Az SPF30 és SPF50+ verzióban is elérhető napozó termék a benne lévő Licochalcone A-val semlegesíti a szabadgyököket, míg a glicirretinsav támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát. Az olajos bőrérzettől irtózók imádni fogják, mert a bőrt azonnal száraz tapintásúvá teszi, és hosszan tartó matt hatást biztosít a faggyútermelést szabályozó Oil Control technológiájával.

Szembarát formula színezett „Shaka” fluidba ágyazva a La Roche-Posay-től
Anthelios Shaka fluid színezett napvédő SPF 50
Ára: 6399 Ft

A szuperpraktikus Anthelios Shaka fluid napvédő magas szintű védelmet biztosít az arcbőrünknek, de egyéb nagyon szimpatikus vonásokkal is dicsekedhet. A színezett formula elfedi az apróbb bőrhibákat, emellett víz-, verejték- és homokálló is. Az ökológiailag tesztelt zseniális, kifejezetten táskabarát kiszerelésű újdonság természetes hatású színt ad, és szerencsére mindeközben a szemet sem csípi. Csupán egy dologra kell figyelnünk a használata mellett, amire már a nevével is utal: a „Shaka” technológiával készült fluidot ugyanis felvitel előtt fel kell ráznunk! Jó hír azoknak, akik beleszeretnek a La Roche-Posay-újdonságba, hogy további 2 testvére is elérhető: az Anthelios Shaka Láthatatlan testpermet SPF50+ fényvédelemmel és az Anthelios Shaka Láthatatlan gyermekeknek szóló permet SPF50+.

Anti-aging és védelem az új generációs olasz Vagheggi napvédő termékcsaládjától
Ránctalanító hatású napozókrém arcra SPF30 UVA (50 faktoros verzióban is beszerezhetjük)
Ára: 7605 Ft

A Vagheggi fitokozmetikai termékekben 3 innovatív kémiai fényvédőt és egy ásványi fényvédőt alkalmaznak, így garantálva az UVA- és UVB-védelmet. A fényvédők egytől-egyig bőrbarát termékek, nem halmozódnak fel a bőrben, fotostabilak és maximális biztonságot nyújtanak. A Summer Paradise naptejcsalád egészen izgalmas, növényi összetevős csapat (napozóstick-kel, fogyasztó hatású napolajjal, barnaságot segítő zselével, stb), ahonnan a mi kedvencünk az arc napvédelme mellett annak öregedésgátlásáról is gondoskodó tag, a Vagheggi Ránctalanító hatású napozókrém arcra. A professzionális, bőrvédő hatású napvédő kozmetikum ráadásul a tengeri élővilágot sem károsítja. Igaz, most nem éppen a repülésben és óceáni fürdésekben gazdag időszakban vagyunk, így talán még fontosabb szempont a szerethetőségét tekintve, hogy nagyon stabil, hatékony termék a foltok és a ráncok kialakulásának megelőzésében, bár ehhez érdemes rendszeresen használnunk.

Láttad már?

Luxus organikus napvédő arcra és fejbőrre sportoláshoz is a NeilaCare-től
Soleil Toujours Organikus fényvédő permet az arc- és fejbőr védelmére SPF50
Ára: 12 950 Ft

A Soleil Toujours igazi csúcsmárka napvédelem terén, amely a luxust és az organikus összetevőket is garantálja egy időben – mindezt a magas fényvédelem mellett persze. A finom Sport permetet az aktív életmódot kedvelők számára fejlesztették ki, 70% feletti organikus összetételével és tartósságával tényleg nagyon szépen bizonyít még a legerősebb napsugarak esetén is. A 80 perces víz- és verejtékálló mikropermet könnyű, biztonságos és hatékony, ugyanakkor széles spektrumú UVA-/UVB-védelmet nyújt. Hipoallergén, gluténmentes, állatkísérlet-mentes, vegán és a korallzátonyokra sem ártalmas – vagyis kismillió ok, amiért tényleg érdemes megismerni a márkát, azon belül is az elegáns „sportújoncot”. Egy kis további extra benne: az EcoSunComplex vörös algát, bizabololt, C- és E-vitamint is tartalmaz a formulája, így csökkenti az UV okozta bőrkárosodást, küzd a szabadgyökök ellen, táplálja és feszesíti a bőrt. Egyszerre nyugtat és hidratál. Tényleg zseni.

Barnaság, védelem és vitaminbomba az arcnak a magyar alapítású COLO natúrkozmetikai termékcsaláddal
Széles spektrumú fényvédő naptej testre 15+ – anti-aging hatással
Ára: 6990 Ft

Bár a sokoldalú, magyar natúrkozmetikai márkának több izgalmas, figyelemre érdemes terméke van (köztük a kékfény-védelemmel turbózott BB krém, vagy a napozás utáni, a panthenol, a levendula és a körömvirág trió segítségével nyugtató könnyű, nyári testápoló tej), mi most azt az intenzív fényvédelmet és anti-aging hatást egyszerre biztosító napvédőt mutatjuk be, amely azoknak lesz tökéletes választás, akik az 50 faktoros védelmen innen keresik az igazit. Ha fontos, hogy a bőröd ne égjen le, ugyanakkor cél az egyenletes barnulás is, akkor szuper választás lehet számodra a kémiai komponensek nélkül készült naptej magas antioxidáns tartalommal (hála a bio zöld teának) megspékelve. Mindez magyar fejlesztésben, tálalásban.

Csúcsteljesítményű kuriózum és extra erő a napra intoleráns bőr védelmére
Uriage Bariésun 100 Extraerős fényvédő fluid
Ára: 5999 Ft

A márka új büszkeségét az extrém erős fényvédelemre fejlesztették ki bőrgyógyászok és gyógyszerészek közreműködésével, mégpedig a napsugárzással szemben intoleráns, a legerősebb védelmet igénylő, a napsugárzásnak csak magas kockázattal kitehető bőr számára. Az illatmentes és vízálló Uriage-újdonság nagyon szépen megelőzi az UV-sugárzás okozta bőrkárosodásokat. Különleges összetevője az Uriage termálvíz, amely kivételesen gazdag ásványi anyagokban, nyomelemekben, antioxidánsokban, így ha a bőrünk a napot nem élvezők táborát erősíti, tökéletes védelmet nyújt. Erősíti a barriert és 100% fiziológiás, így egyszerre biztonságos és természetes. Mindenképp érdemes utána nyúlnunk a polcokon, ha a nagyon világos bőrtípusba tartozunk, pigment-rendellenességek, súlyos napfényérzékenység, napallergia, gyógyszerek okozta fényérzékenység vagy napfény indukálta bőrrendellenességek jellemzik a bőrünket, de akkor is, ha bőrgyógyászati és kozmetikai beavatkozások után vagyunk, sebekkel, netán hegekkel küzdünk.

Fizikai fényvédelem, csodálatos finish – Paula’s Choice
Defense Essential Glow Moisturiser SPF 30 arcra
Ára: 12 490 Ft

A márka legújabb fényvédője fizikai szűrőket tartalmaz, és 12 féle protektív antioxidánssal gazdagított formulával tesz a védett, gyönyörű bőrért. Érzékeny arcbőrre is remek választás, ahogyan a normálra is, nagy ereje pedig a fényvédelem mellett, hogy meseszép bőrképet hagy maga után. Védő és nyugtató összetevőkkel felturbózott induló a listánkon, egy olyan gyengéd, fizikai fényvédő, amely akár a legérzékenyebb bőrre is ideális választás. Segít megtalálni bőröd egyensúlyi állapotát, visszaadni a fakó, gyűrött bőr természetes sugárzását, miközben kellemesen hidratál, és láthatóan odateszi magát a bőröd védőrétegének erősítésében is. 100%-ban illat- és színezékmentes, és állatokon sem tesztelték!

Multifunkciós vegán arcápoló & napvédő akár pattanásos bőrre is – The Body Shop
Skin Defence Multifunkciós hidratáló arcra SPF50 PA++++
Ára: 7990 Ft

A 2in1 tipikus esete ez, ugyanis a The Body Shop egyik legmenőbb napvédő terméke attól nagy szám, hogy a mindennapi bőrápoló rutinod egyik alapja is lehet, hiszen nagyon szépen hidratál amellett, hogy a nap ellen véd. A formulája kifejezetten könnyed, így reggel gyorsan bevetheted, egyúttal kipipálhatod a napközbeni hidratálás és az UVA- és UVB-sugarak elleni védelmet is. De lássuk, mitől ilyen szuper, sokrétű a formulája? Vörösalga-kivonattal és C-vitaminnal ápolja az arcbőrt, így nem csak véd, fokozza a ragyogást is, mindezt úgy, hogy nem komedogén. Dermatológiailag tesztelt, érzékeny bőrűek is használhatják, vagy olyanok, akik a tökéletes napvédelem mellett abban is biztosak akarnak lenni, hogy a termék nem fokozza a mitesszerek kialakulását.

Intenzíven tápláló magyar prémium napvédő – Harangvölgyi
HV SunCare Day Cream napvédőkrém
Ára: 8500 Ft

Az egyszerre tápláló és hidratáló hatású fizikai napvédőkrém a természet erejét használja a téli-nyári védelemben. Hatásos összetevőinek köszönhetően nem csupán a napos évszakokra nyújt biztos fényvédelmet, hanem egész évben megóvja a bőrt a kellemetlen időjárási tényezőkkel szemben. Magas titánium-dioxid- és cinktartalma finom filmréteget alkotva fizikailag akadályozza az UVA- és UVB-sugarakat a bőr felszínének elérésében, így nem károsítja szervezetünket és bőrünket. A magyar termék formulájában a bőrápolásról az E-vitamin és bisabolol gondoskodik – mégpedig igen aktívan. Külön piros pont jár neki, mert mindemellett nem tartalmaz parabént, paraffint, illatanyagokat, SLS-t, szilikont, mesterséges színezékeket, ahogyan mesterséges tartósítószereket sem.

Színezett luxus stick napvédelemmel a Sisley-től
Sisley Super Stick Solaire Teinte SPF 50+
Ára: 31 290 Ft

A színezett napvédő stick SPF 50+ kis, praktikus csomagolásban rejlő sokoldalú napvédő. A francia luxusmárka stickjének formulája védi a bőrt az idő előtti öregedéstől, tele csupa-csupa új generációs ásványi védőlemezzel, komplex összetevőkkel. Nagyon könnyel elfér a táskánkban, és S.O.S. megoldást nyújt az arc, azon belül az orr, az ajak, az arc, a fül és a szemkörnyék ápolására. Az érzékeny zónák lefedésének mestere, mindezt lágy, finom textúrával. Szépen és könnyen elsimítható a bőrön, ráadásul vízálló is. Nagy előnye, hogy színezett, vagyis az apró bőrhibák esetében is számíthatunk rá fedőtermékként.

Fotó: Getty Images, Marie Claire-Archívum

Te tudod?