Pillekönnyű, láthatatlan spray lehet az idei napozószezon kedvence

2020. március 06.
A naptejek, napolajak tengerben sokan úgy érezzük, szinte „belefulladunk” a textúrák sokszínűségébe, vagy éppen azok nehézségébe. A Vichy idén tavaszra egy olyan pillekönnyű, vízérzetű naptejjel jön ki, ami megváltás lehet a „naptejezés” hagyományos procedúrájától idegenkedőknek.

Mindenki egy adott mennyiségű UV-sugárzás elleni védekezőképességgel születik. Ez a naptőkénk, ami életünk során folyamatosan csökken, a túlzásba vitt napozás pedig felgyorsítja a természetes védekezőképesség kimerülését. A naptőkénket ma már világszínvonalú napozószerekkel, izgalmas extrákat nyújtó, sokszínű és sokrétű termékekkel védhetjük.

Az, hogy megfelelő figyelmet fordítunk a napvédelemre, önmagában nem jelenti azt, hogy szeretjük is a bőr- és egészségvédő rutint. Az olykor zsírosabb, ragacsok textúrák elől sokszor láthatunk családon belül is menekülni nemcsak gyerekeket, de felnőtt férfiakat is a vízparton, akiket nehéz meggyőzni az adott napkrém vagy naptej SPF számának jelentésével, ha egyszer a nehéz, ragadós és nem épp homokbarát bőrérzet marad meg bennük.

Olvastad már?

Többek közt ezekre a kihívásokra is választ ad a Vichy egyik idei újdonsága a napozótermékek terén, a vulkáni eredetű termálvízzel készült Capital Soleil egy ultrakönnyű napvédő spray (6499 Ft). Igazi csodafegyvernek tűnik a napozószezonban, a friss, vízérzetű és ultra-könnyű textúra mellett ugyanis nagyon sok extrát hoz.A kétfázisú, pillekönnyű spray láthatatlan a bőrre fújva, mégis 50 faktorral véd, ráadásul izzadságálló és hipoallergén. Összetevői között – UVA- és UVB-szűrök egyedülálló kombinációja mellett – béta-karotin is helyet kapott a receptúrában, ezzel segítve az egészséges barnulást.

Fotó: Getty Images, Marie Claire-Archívum