A világ legegyszerűbb batikolt manikűrje

2020. július 01.
A batikolt trend virágzik, nemcsak a divatban, de a szépségvilágban is. Most egy otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető, batikolt manikűrt mutatunk nektek – csupa finom, nyári árnyalattal kivitelezve!

Egyszerűen imádjuk a @badgirlnails könnyen kivitelezhető tutoriálját, azaz oktatóvideóját, amelyet a „körömművész” szépségblogger az Instagram-profilján is megosztott. Leginkább azoknak a szívéhez szólhat ez a manikűr, akik nemcsak, hogy szeretik az élénk nyári színeket, de a batikolt minta sem áll tőlük távol. Sőt. A kreatív, „csináld magad”-manikűrnek az alapja egy fehér bázislakk, amelyet felvitel után vonjunk be egy réteg színtelen top coattal, majd hagyunk rendesen megszáradni.

Ezután készítsünk be egy kis tálkát körömlakklemosó-folyadékkal, és egy egyenes végű, vékony ecsetet. Az ecsetet belemártva a lemosóba, majd a kiválasztott körömlakkszínbe, kezdjük el felvinni a köröm felszínére a kezdő színt ívesen. Figyeljünk rá, hogy apró ütögető mozdulatokkal dolgozzunk.


Ha bárhol úgy érezzük, túl világos a felvitt szín, ne féljünk újabb adagot rádolgozni, ha pedig éppenséggel túl sötét, akkor a körömlakk-lemosóból vihetünk fel még egy picit. Ezt követően a fantáziánknak vagy éppen az ízlésünknek megfelelően ecsettel vigyük fel a többi kiválasztott színt is. Végezetül pedig hagyjuk megszáradni a köröm felületét. Bár az eredeti videóban ez nem szerepel, a csillogás pártiak a száradást követően egy réteg magasfényű, átlátszó fedőlakkot is felkenhetnek még.

Láttad már?