Új szépségsorozat indul a Marie Claire Online-on

2020. június 18.
Bemutatjuk nektek legújabb szépségbloggerünket, Tamás Esztert, aki remek aktuális nyári témákat ígér nektek a legszínesebb skálán! Új kozmetikus szakértőnk, aki ugyanúgy fogékony minden szépségújdonságra, mint amennyire a „régi motoros” kollégák trükkjeire, hetente egyszer készül nektek majd szezonális vagy éppen bennfentes cikkekkel.

A Marie Claire Online új szépségbloggereként milyen vonalat képviselsz majd beauty területen? Milyen jellegű anyagokra számíthatnak az olvasók tőled, friss trendeket vagy éppen edukatív tartalmakat illetően?

Összetett erre a válaszom. Onnan indulnék, hogy kozmetikusként az elsődleges célom az egészséges, harmonikus bőrállapot megteremtése, ez pedig nem érhető el egyetlen kozmetikai látogatás alkalmával: küldetésemnek tartom, hogy vendégeimnek megtanítsam a helyes otthoni bőrápolás lépéseit, és szakszerű tanácsokkal lássam el őket. Ezért is örülök, hogy mostantól a marieclaire.hu-n is hetente érdekes tartalmakkal, szépségápolási tippekkel és tanácsokkal jelentkezhetek. Arra törekeszem majd, hogy meghozzam a kedvet a helyes bőrápoláshoz és egy-egy kozmetikai kezeléshez. Kellő szakmaisággal, de könnyed stílusban szeretném megismertetni az olvasókat a bőr felépítésével, funkcióival, az egyes bőrtípusokkal, a helyes bőrápolási rutinnal. Megmutatom az épp divatos hatóanyagokat, az évszaknak megfelelő kezelési eljárásokat, de lesznek konkrét tippek, termékajánlók is.

Mikor és hogyan dőlt el, hogy a szépségszakmát választod?

Már kislánykorom óta vonzott a kozmetikai szalonok nyugodt, csendes, illatos miliője, imádtam édesanyámat elkísérni a kozmetikusához: szemöldökfestés, arcmasszázs, színes pakolások, gyanták. Kamaszként irigykedve néztem a vidéki kozmetikusomat, ahogy frissen mosott textíliákkal felpakolva vidáman dolgozni megy. A kezdet sokáig váratott magára: a főiskola után már javában egy multinál dolgoztam marketingesként, amikor beiratkoztam a MOSZI Ipartestületi Szakközépiskolába. Amikor elkezdtem kozmetikusként dolgozni, elégedettséggel töltött el a felismerés, hogy én nemcsak szépülni vágyom, hanem szépíteni szeretnék másokat. Hihetetlenül jó érzés, amikor a vendégeim a székből felkelve kipihenten, feltöltődve távoznak, a tükörbe nézve pedig egy frissebb, üdébb arc néz vissza rájuk.

Melyik irányt érzed magadénak a szépségápolásban – akár összetevők, kezelések szintjén?

Az életkornak és évszaknak megfelelő kezeléseimet a magas minőségű, bőrbarát kozmetikumokkal végzem, mert különösen fontosnak tartom, hogy a bőr állapotát természetes összetevőkkel, mesterséges adalékanyagok nélkül javítsam. Azt vallom, hogy bár a gépi kezelések látványosak, az emberi kéz érintése és a jó energiák átadása nélkül egyetlen termék sem csodaszer. Mindig nyitott vagyok az újdonságokra, és mindegyik új trendnek, eszköznek utánanézek, semmit nem ítélek el elsőre, de azt javaslom, hogy alaposan járjunk utána, kérdezzük meg a kozmetikusunkat, mielőtt vagyonokat költünk rá.

Van szépség terén személyes ikonod?

A legnagyobb példaképem az anyai nagymamám. Már gyermekkoromban belém ivódott, hogy az esti szépségápolási rutin milyen fontos, hiszen tőle is azt láttam, hogy alaposan megmossa az arcát, és lefekvés előtt be is krémezi. Ízlésesen sminkelte magát: nemcsak selyemkendőt és kalapot viselt mindig, de kőpúdert és terrakotta színű rúzst is. Egyébként ami az ikonokat illeti: szerintem ne akarjunk feltétlenül hasonlítani egy tökéletes bőrű vagy hibátlanul sminkelt sztárra, színésznőre. Legyen meg a saját arcápolási rutinunk, legyen egy jól összeállított sminkneszesszerünk, és a bőrtípusunkhoz mérten hozzuk ki a legtöbbet az arcunkból. Ha otthon is időt fordítunk rá, és rendszeresen besegít egy szakember is, akkor elégedetten nézhetünk minden nap tükörbe.

Láttad már?

Szépség terén szerinted melyek a legnagyobb tabuk?

Legyünk gyanakvók! A csodát ígérő otthoni kütyük, az otthon végzett tűs kezelések és kémiai hámlasztások, a fém komedónyomók és a fekete maszk hallatán mindig elképedek. Például a fekete maszk a mitesszerektől való gyors szabadulást ígér, de kozmetikusként nekem ez a következőt jelenti: a komedók a helyükön maradnak, és gyökerestül kitépjük vele az arcunkon lévő finom piheszőröket, amik aztán megerősödnek az agresszív eltávolítás következtében.

Az otthoni savazásoktól felborulhat a bőr hidrofil lipid egyensúlya, védtelenné válik a kórokozókkal szemben, ha túlzásba visszük és nem megfelelő töménységben alkalmazzuk. Nem ítélem el az orvos kozmetológiai, plasztikai beavatkozásokat sem. Egy-egy mélyebb mimikai ránc működését mi, kozmetikusok nem tudjuk blokkolni, így számomra a botulinum toxin-kezelés (botox) sem tiltólistás. Az elrontott szemöldöktetoválások is elég kiábrándítók tudnak lenni, tehát alaposan járjunk utána, ha tartós eljárást végeztetünk arcunkon.

Azért neked is becsúszott pár szépségbaki az előéletedben?

Persze, akad egy pár balul sikerült próbálkozás, ha a gimnáziumi éveimre gondolok. Ma már semmiképp nem lépnék ki az utcára a 2000-es években menőnek számító, videoklipekből ellesett sminkben és frizurával. Nem voltam problémás bőrű kamasz, de mivel a mai napig imádok „nyomkodni”, így ezt korábban magamon is űztem néhány naponta – ezt ma már a vendégeim élvezhetik. Emellett a szemöldökömet huszonévesen túlszedtem, egy vékony csík volt, de szerencsére visszanőtt. Kozmetikusként minden új terméket, gépi kezelést kipróbálok az arcomon, akkor is, ha nem a bőrtípusomnak megfelelő, mivel enélkül nem tudnék hitelesen nyilatkozni róla a vendégeimnek.

Mi az a három beauty must have nálad, amit minden magyar nővel megismertetnél?

Legszívesebben 33-at mondanék… A szemem alatt sajnos a bőröm sötét karikás, így sminktermékek terén nem lehetek elég hálás, hogy megismerkedtem az Ó utcában kapható Kryolan Dermacolor Camouflage korrektorral. Különösen erősen pigmentált, krémes termék, amellyel bármilyen súlyos bőrhibát, pigmenthiányt el lehet fedni. Minden nőnek receptre írnám fel a rendszeres kozmetikai arc-nyak-és dekoltázsmasszázst, szerintem maga a csoda. Az emberi kéz érintése, a jó energiák átadása, az izmok stimulálása felér egy wellnesshétvégével. Az arcápolási termékek közül jelenleg egy algás revitalizáló szérum, az Algologie Pen Lan Elixir a nagy favoritom, amit éjszakára használok. Az algatartalmának köszönhetően serkenti a hialuronsav és kollagén szintézist. Antioxidáns hatású, bőrfeszesítő.

Honnan vagy hogyan inspirálódsz?

Elcsépelten hangzik, de kozmetikusként elengedhetetlennek tartom, hogy rendszeresen részt vegyek szakmai képzéseken, oktatásokon. Ezeken a rendezvényeken mindig belém hasít a felismerés, hogy szerelmes vagyok a szakmámba. Ha kell, a mai napig előveszem a régi anyagismeret, bőrdiagnosztika tankönyveimet, jegyzeteimet. Természetesen iszom a nálam tapasztaltabb, „régi motoros” kozmetikusmesterek szavait, de a kolléganőimmel is folyamatos az eszmecsere a 6. kerületi szalonunkban. Imádok utazni, a nyaralásokról is mindig helyi kincsekkel térek haza. Szívesen lapozgatom a szaklapokat, és esténként a kedvenc külföldi kozmetikusbloggereim és szalonjaim Insta-oldalait olvasgatom.

Kedvenceim:

Renée Rouleau: népszerű amerikai bőrápolási szakértő és kozmetikus, aki a sztárok, szerkesztők, bloggerek és rögeszmés bőrápolók nagy kedvence, saját márkás termékeit 9 különböző bőrtípusra fejlesztette ki.
Georgia Louise: brit származású kozmetikus, aki jelenleg New York-i szalonjában exkluzív, non-invazív arckezeléseiről híres, a Lift+Sculpt módszer megalkotója.
@facehouse: a három elfoglalt anyukának az volt a víziója, hogy a vendégek széles körének megfizethető áron nyújtsanak spa minőségű kozmetikai szolgáltatásokat, maguk köré gyűjtöttek egy csapat képzett kozmetikust (Esthies), és összeállították a választható kezeléseket, valamint face party-kat is rendezhetnek náluk a vendégek.
@skinrejuvebytiffany: a kaliforniai kozmetikus főként az aknés bőr kezelésére specializálódott, és nem mellesleg az itthon kevésbé ismert, magyar kötődésű és világhírű Éminence kozmetikumokkal is dolgozik.

Olvastad már?