Egy kreatív fotózás smink- és divattitkai

2020. július 30.
Ezen a héten szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője egy izgalmas backstage videóval készült, amelyben az esküvői szezon kapcsán a menyecskesminkek és -ruhák kerültek fókuszba. Bónuszként még a hasonló kreatív fotózások menetrendjét is megmutatja nektek!

Új anyagunkkal a menyasszonyoknak szeretnénk ötleteket adni az éjfél utáni átöltözéshez Sármán Nóri ruháival és a hozzájuk passzoló sminkekkel és frizurákkal. Ám aki nem esküszik, az se csüggedjen, hiszen ezek a pazar szettek és a hozzájuk tartozó lookok akár más kiöltözős alkalmakhoz is jelenthetnek megoldást. A gyönyörű fotókra még várnotok kell egy hetet, ezért most inkább gyertek velem egy egész napos fotózás kulisszái mögé az alábbi videóval.


Egy ilyen projektet több napi előkészület előz meg, ami a profi végeredményhez épp annyira szükséges, mint a profi stáb. Célunk az volt, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a ruhák vagány eleganciája, a sminkek, hajak trendorientáltsága és a viselhetőség között.

Láttad már?

Hogy a fotózásnak egységes legyen az arculata, kreatív vezetőként általában inspirációs képekkel és az azokból készített, úgynevezett moodboardokkal szabunk irányt. Én ilyenkor a külföldi vezető divatportálok oldalain nézelődöm, és gyűjtök le olyan fotókat, amik az elképzeléseimet tükrözik. Így indítottam most is útjára az NewSchool of Makeup Sminkakadémia Senior Teamjét alkotó kollégáimat, és arra kértem őket, hogy egy sajátos csavarral azért fűszerezzék be ízlésük szerint a munkájukat.

Egy kreatív fotózás 7 lépésben:

1. Ruhák kiválasztása a tervezőnőnél, majd azok kiosztása a sminkes kollégáknak.
2. Moodboard készítése, fotós felkérése.
3. Modellek szervezése ügynökségektől. (Minden sminkes saját modellt keresett.)
4. Fotózás helyszínének kitalálása: külső helyszín és a vele járó kockázat mérlegelése.
5. Sminkek, hajak facecharton való megrajzolása.
6. Az esemény időbeosztásának megtervezése, vuduzás esőmentes napért.
7. Fotózás, ahol mindenki mindenkinek segített. Testápoló helyett szúnyogriasztó spray folyamatos adagolása.

És mindezek után még jön a fotók utómunkája, méretezése, ami szintén napokban mérhető elfoglaltság. Gondoltátok volna, hogy ennyi munka van egy fotózás körül?

Olvass tovább!